Met de interactieve lespakketten van 'Aan JOU hebben we wat!' ontdekken scholieren hoeveel mogelijkheden er zijn binnen de sector en welke eigenschappen daarbij van onmisbare waarde zijn: humor, lef en nieuwsgierigheid.
AJHWW

Er zijn drie verschillende lespakketten beschikbaar:

  1. voor basisschoolleerlingen, om ze spelenderwijs kennis te laten maken met de breedte en diversiteit van de sector (leerjaar 7/8);
  2. voor vmbo leerlingen, ten behoeve van hun sectorkeuze (leerjaar 1/2);
  3. voor havo/vwo leerlingen, gekoppeld aan hun profielkeuze (leerjaar 3).

Daarnaast zijn er ook nog twee verdiepende modules beschikbaar, welke aansluiten bij het vmbo- en havo/vwo pakket:

  1. Gehandicaptenzorg - Maak jij het verschil?, in deze module volgen scholieren zorghulpverleners die in de gehandicaptenzorg werken. Scholieren ontdekken welke skills van pas komen in deze richting en onderzoeken in hoeverre zij zelf over deze skills beschikken. In de module ligt de nadruk op (het belang van) samenwerken.
  2. In de verdiepingsmodule Zorg 2.0 - Van sensor tot robot krijgen de scholieren een nog duidelijker beeld van de belangrijke en veelzijdige rol die technologie nu al speelt in de zorg en hoe de vraag naar technische mensen in de zorg de komende jaren nog meer zal toenemen. In de module zien scholieren pakkende praktijkvoorbeelden en denken ze na over slimme oplossingen op technische hulpvragen. Ze sluiten de module af met een zorgchallenge waarbij ze hun empathisch vermogen en technisch inzicht inzetten om een technische zorgvraag op te lossen. 

Het lesmateriaal is voor elke school in Nederland beschikbaar om jongeren een beeld te geven van de sector, hen kennis te laten maken met de dynamiek en voor te bereiden op een juiste sector- of profielkeuze. Het lespakket informeert, inspireert en interesseert jongeren voor de sector zorg en welzijn. Geen stoffige, saaie lessen, maar digitaal, interactief en fris.

LOB-platform
Viazorg is momenteel bezig met het toevoegen van de lespakketten aan de opdrachtenmodule van het LOB-platform. Hiermee worden de lespakketten extra onder de aandacht van decanen en docenten gebracht waardoor de kans groter is dat de lespakketten ook daadwerkelijk worden gebruikt.

Video's
Bekijk hieronder de trailer met Tim Haars!
Zie daaronder ook een video over Aan JOU hebben we wat in het primair- en voortgezet onderwijs. 

Aan JOU hebben we wat trailer

Klik hier voor de Aan JOU hebben we wat trailer

Aan JOU hebben we wat primair onderwijs

Klik hier voor Aan JOU hebben we wat Primair onderwijs

Aan JOU hebben we wat voortgezet onderwijs

Klik hier voor Aan JOU hebben we wat Voortgezet onderwijs