Het Zeeuwse vmbo- en mbo-onderwijs heeft gezamenlijk een website gebouwd voor alle Zeeuwse vmbo-leerlingen en leerlingen van de mbo THOP-klas. Die website is gericht op LoopbaanOriëntatie en Begeleiding (LOB) en bestaat uit een opdrachten- en activiteitenmodule.
Afbeelding LOB-platform

De opdrachten en activiteiten helpen leerlingen om een beroepsbeeld te vormen, hen voor te bereiden op het kiezen van een opleiding en het maken van een beroepskeuze. Voor zorg en welzijn is dit dé kans om de branche onder de aandacht te brengen bij jongeren zodat ze later wellicht overwegen om in zorg en welzijn te komen werken.

Activiteiten gezocht voor de activiteitenmodule
Voor de activiteitenmodule die in december 2018 online is gegaan zijn wij op zoek naar activiteiten voor jongeren die bij jou op de locatie zullen plaatsvinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om rondleidingen, snuffelstages en andere activiteiten die bestemd zijn voor leerlingen op het voortgezet onderwijs of leerlingen die de mbo THOP-klas volgen. Je bepaalt zelf op welke dagen je de activiteit aanbiedt, hoe vaak en hoeveel leerlingen je maximaal wil ontvangen.

Het voordeel van dit systeem is dat geïnteresseerde leerlingen van verschillende scholen zich gericht kunnen inschrijven op jouw activiteit, wat efficiënter werkt dan het ontvangen van een volledige klas.

Meld je activiteit aan via onderstaande button. Viazorg zorgt er vervolgens voor dat de activiteit wordt opgenomen in het LOB-platform.

Opdrachtenmodule
Viazorg heeft de lespakketten 'Aan JOU hebben we wat' aan de opdrachtenmodule van het LOB-platform toegevoegd. Hiermee worden de lespakketten extra onder de aandacht van decanen en docenten gebracht waardoor de kans groter is dat de lespakketten ook daadwerkelijk worden gebruikt.