9 november 2021
Zichtbaar en hoorbaar waren de verschillen in interesse. Sommigen hadden nog nooit met zorgtechnologie te maken gehad, anderen werken al binnen een organisatie waar innovatie en inzet van technologie in hoog vaandelstaat. Deze samenstelling zorgde voor veel dynamiek in de groep.
Tijdens het interactieve deel was er een vraagsessie en konden de studenten van elkaar leren door middel van voorbeelden uit de praktijk. Daarbij kregen ze een ‘reallife’ demonstratie met vertrouwen als uitgangspunt: het uitproberen van de WOLK. De airbag deed zijn werk, waarbij het zichtbaar werd dat je op technologie kan vertrouwen. Het belangrijkste van deze voorlichtingen is dat men weet hoe de innovatieve technologie werkt, wat je er als professional mee kan doen met en voor cliënten, en hoe praktisch en makkelijk het in gebruik is.
- Belasting voor de zorg wordt minder
- Blijven investeren in nieuwe kennis en professionals
- Kwaliteit van zorg verbeteren
- Meer tijd voor andere werkzaamheden
- Meer informatie en kennis over technologie in de zorg
Uit de gastles bleek:
- Wat zorgtechnologie is en waarvoor het gebruikt kan worden
- Tijd en geld wordt bespaard, zorgkosten gaan omlaag door gebruik
- Bewustwording wat er al gebruikt wordt aan zorgtechnologie, de voordelen en knelpunten in de praktijk
- Hoe het beste de technologie te gebruiken
Al met al, zorgtechnologie is niet het doel op zich. Het kan een oplossing bieden voor zorguitdagingen. Blijf altijd rekening houden met de behoefte van de cliënt, maak het bespreekbaar. Blijf je energie en interesse behouden, deel het met je collega’s en ga het gewoon doen!
Meer informatie?
Neem contact op met
Marylou van der Klooster
(Zorgvernieuwer)
E-mail: m.vanderklooster@viazorg.nl Tel.nr. 06 – 22610958