De zorgkloof maakt dat we personele inzet in de langdurige zorg vanuit een ander perspectief moeten benaderen. Met alle veranderingen die komen moet het werken in de zorg ook nog een beetje leuk blijven. We willen aantrekkelijk werk voor jongeren die instromen, voor de medewerker die al wat langer meeloopt en ook voor de oudere medewerker die uitkijkt naar haar pensioen.

Om het werk voor de verschillende groepen medewerkers interessant, leuk en doenbaar te maken zijn verschillende knoppen waaraan we kunnen draaien. Denk aan (mede)zeggenschap en het bieden van maatwerk. Het verminderen van administratieve rompslomp waar geen medewerker enthousiast van wordt. Maar ook inzicht, over hoe het anders kan. “Out of the box denken en doen!” daar gaat het in dit project over. Hoe we het leuk kunnen houden en mensen in de zorg willen komen en blijven werken. We gaan daarbij uit van de uitdaging, namelijk: ZELF TENZIJ, THUIS TENZIJ, DIGITAAL TENZIJ.

anders denken

Doelstelling

De doelen binnen Anders Denken en Doen zijn voornamelijk gericht op het samen behouden van medewerkers voor de zorg, mogelijk maken van meer werkplezier en het duurzaam organiseren van personele inzet. Dit doen we door kansen te benutten, medewerkers te versterken, het samen anders te doen én vooral het werken in de zorg leuk te houden.

Zorg in Balans

Dit project is onderdeel van het programma Zorg in Balans (ZiB). ZiB werkt aan passende zorg in Zeeland voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Daarbij is de uitdaging om met hetzelfde aantal medewerkers te blijven voorzien in een toenemende vraag. Dat vraagt niet alleen om een slimme inzet van personeel. Maar bovenal: het bieden van nog steeds een goed maar ánder antwoord op de zorgvraag. In de projecten van ZiB is daarom steeds het uitgangspunt: zelf tenzij, thuis tenzij en digitaal tenzij… Zo blijft in Zeeland de langdurige zorg in balans, nu en in de toekomst.