6 juli 2024

Diana Buzeijn werkte 17 jaar in de ouderenzorg, maar was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Binnen de zorg, dat wel. “Ik was net begonnen met een opleiding tot medisch secretaresse, toen we binnen onze organisatie een mail kregen over het loopbaantraject ‘Sterk in je werk’, waarbij je samen met een coach kijkt naar het zetten van de volgende stap binnen je carrière in de zorg en welzijn”, vertelt ze. “Ik heb die mail even geparkeerd, maar besloot een half jaar later om toch eens te testen of ik nu de juiste keuze had gemaakt.”

Diana kwam in contact met loopbaancoach Rianne Deij. “Uit de testen die ik via haar ontving, bleek inderdaad dat ik goed zat bij de opleiding tot medisch secretaresse. Dat was voor mij de bevestiging dat ik de juiste afslag had genomen. Vervolgens kreeg ik de gelegenheid om een sollicitatietraining bij te wonen. Heel interessant, omdat ik eigenlijk nog nooit echt had moeten solliciteren. Ik werkte sinds 2007 in de ouderenzorg, waar ik inrolde via mijn eerste baan, die ik weer via via verkreeg. Dat ging zo vroeger, maar er is veel veranderd.” Niet lang daarna kreeg Diana bij haar toenmalige werkplek de kans om voor zeven maanden een medisch secretaresse te vervangen. Daarna kwam er een vacature bij Reumazorg Zuid-West vrij, waar ze sinds 1 maart met veel plezier werkt. “De sollicitatietraining hielp mij bij het verkrijgen van deze baan”, zegt ze. “Mijn werk is heel uitdagend en afwisselend. Je doet voor een stukje administratie, werkt samen met artsen en andere collega’s en hebt contact met patiënten. Dat sociale aspect vind ik belangrijk.”

“Je leert jezelf beter kennen, ziet wat je goede en minder goede eigenschappen zijn. Zeker als je zoekende bent, denk ik dat het je kan helpen om meer duidelijkheid te krijgen.”

Jezelf leren kennen

Diana is nog niet klaar met leren. Naast haar baan bij Reumazorg, volgt ze de opleiding tot doktersassistent. “Ik ben blij dat ik geswitcht ben. Begrijp me niet verkeerd: ik heb altijd met veel liefde in de ouderenzorg gewerkt, maar er is de afgelopen jaren veel veranderd. Het wordt fysiek steeds zwaarder, er is een groot personeelstekort en we moeten langer doorgaan. Ik vind het nog steeds een mooi vak, maar je wordt zelf natuurlijk ook ouder. Het was voor mij de beste keuze om iets anders te gaan doen.” Diana kan het traject ‘Sterk in je werk’ iedereen aanraden. “Je leert jezelf beter kennen, ziet wat je goede en minder goede eigenschappen zijn. Zeker als je zoekende bent, denk ik dat het je kan helpen om meer duidelijkheid te krijgen.”

Sterk in je werk

Het traject ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach binnen de zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daarvoor nodig hebt. Zoals het zoeken naar een goede werk-privébalans en je wens om in te stromen in de zorg in kaart te brengen met een beroepentest. Of te kijken naar een cursus, opleiding of BBL-plekken. ‘Sterk in je werk’ is onafhankelijk. Er wordt geen informatie gedeeld met werkgevers. Iets voor jou? Meld je aan voor het gratis traject via sterkinjewerk.nl en kom met een loopbaancoach bij jou in de buurt in contact!