Als de zorg op een andere manier georganiseerd moet worden, begint dat met het handelen van de mensen die de zorg moeten leveren. Er zal een grote verandering van werkzaamheden moeten plaatsvinden. Maar hoe moet het dan? Wat verandert er in het dagelijks werk? En blijft dit werk dan ook nog leuk om te doen? Met de Leerweg Medewerker in Transitie geven we inspiratie, helpen we medewerkers de transitie te ondersteunen, daar de trekkende kracht in te zijn. En, laten we zien hoe mooi het vak blijft! Zodat de medewerkers van de toekomst met plezier ‘anders werken’.

 Versterkt de zorg!

Leerweg Medewerker in Transitie hanteert het denkkader 'zelf tenzij, thuis tenzij, digitaal tenzij', met de nadruk op autonomie, eigen regie, een inclusieve samenleving en positieve gezondheid. Technologie speelt hierbij een belangrijke rol. De kern van het project is het ontwikkelen van een modulaire gedifferentieerde leerweg om anders te (leren) werken in de zorg.

MiT

Doelstellingen

De komende 5 jaren ontwikkelen we in samenspraak met de onderwijssector en betrokken organisaties een modulaire leerweg, zodat medewerkers (in opleiding) en hun leidinggevenden in staat zijn om goed in te spelen op de transitie van ‘zorgen voor naar zorgen dat’ en voorbereid zijn op de situatie dat burgers/cliënten langer zelfstandig blijven wonen. 

  1. Ontwikkelen van veranderkracht in organisaties
  2. Begrip, betrokkenheid, vertrouwen en werkplezier van medewerkers vergroten
  3. Voorzien in trainings- en leermateriaal voor medewerkers en leidinggevenden op het gebied van verandermanagement en zorgtechnologie
  4. Aanbod creëren voor studenten en docenten om de transitieopdracht op passende wijze te integreren in opleidingen/curriculum
agenda

Activiteiten

De activiteiten die vanuit de Leerweg georganiseerd worden m.b.t. zorgtechnologie/digitalisering:

  • Masterclasses en trainingen zorgtechnologie digitalisering op diverse functieniveaus.
  • Kennissessies – uitwisseling expertise onderwijs-werkveld op diverse functieniveaus.

En gericht op veranderbereidheid:

  • Kennissessies, workshops en belevingstheater op locatie op diverse functieniveaus.

Meer informatie?

Neem contact op met Jaqueline Landman (Projectleider)
Tel.nr. (0113) 25 00 73