9 juni 2022

Anne-Martine ontdekte tijdens het loopbaangesprek van Sterk in je Werk hoe zij haar baan interessant en uitdagend kan houden. “Ik zou een loopbaangesprek iedereen aanraden. Het geeft je inzicht en laat je ontdekken hoe je je werk aantrekkelijk en uitdagend kunt houden. Zelf overweeg ik een nieuwe opleiding, bijvoorbeeld in de richting van zorg en technologie. Ik vind het belangrijk mezelf te ontplooien en vooral niet stil te blijven staan.”

Van baan veranderen wil Anne-Martine Willaert niet. Ze werkt als verzorgende/praktijkopleider bij de ouderenzorglocatie De Lange Akkers van Zorgsaam in Koewacht en geniet volop van haar werk. “De ouderenzorg is echt mijn roeping. Ik vind het fijn om met ouderen te werken en bezorg hen graag een fijne oude dag. De combinatie met mijn rol als praktijkopleider is voor mij ideaal. Ik zet me graag in om mensen te enthousiasmeren voor de zorg. Om die reden probeer ik stages altijd zo goed mogelijk te begeleiden. Ik vind het belangrijk dat stagiaires met plezier naar hun werk komen, lekker in hun vel zitten en kunnen groeien. Daarmee vergroot ik de kans dat ze voor onze sector kiezen.” Anne-Martine ontdekte tijdens het loopbaangesprek van Sterk in je Werk hoe zij haar baan interessant en uitdagend kan houden.

Passende opleidingsmogelijkheden

Via haar werk ontdekte Anne-Martine het project Sterk in je Werk. Dit project maakt het mogelijk om tijdens twee gesprekken te praten we over wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je nodig hebt. “Het sprak me direct aan”, legt Anne-Martine uit. “Niet omdat ik de zorgsector wilde verlaten of van baan wilde veranderen. Integendeel, ik wilde graag weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Ik vind school nu eenmaal erg leuk. De opleiding Verpleegkundige zou misschien een logische stap zijn, maar dat spreekt me niet aan. Tijdens het gesprek met loopbaanadviseur Anky ontdekte ik dat er mogelijk een opleiding Zorg en Technologie in Zeeland komt. Daarin ben ik zeer geïnteresseerd, maar ik hoorde ook over diverse mogelijkheden om me verder te specialiseren op het gebied van mijn werk als praktijkopleider. Ik heb daarin nog geen keuze gemaakt, maar het is fijn om te weten dat deze mogelijkheden er zijn.”

Sterk in je werk

In een gratis loopbaangesprek met de Sterk in je Werkcoach van Viazorg leer je te kijken naar de eigen interesses en mogelijkheden en daarmee aan de slag te gaan binnen je loopbaan. Ook is praktische hulp mogelijk, zoals support bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief of verwijzing naar passende cursus/opleiding. Heb je al een baan? Dan kun je ook kiezen voor loopbaanbegeleiding via onze coaches. Ook zij-instromers zijn welkom. Bovendien is een vervolg mogelijk in de vorm van een gesprek, eventueel gecombineerd meteen sollicitatie/netwerk training of een loopbaanonderzoek. 

Interesse?

Wil je een gratis loopbaangesprek aanvragen? Kijk dan op aanvragen gratis loopbaangesprek.