10 mei 2021

Tien ouderenzorgorganisaties in Zeeland zien het belang van samenwerking; zorginnovatie krijgt pas echt kracht met een gezamenlijke aanpak. In het programma Anders werken in de Zorg Zeeland geven we technologische innovatie de noodzakelijke versnelling met inzet van nieuwe technologie en implementatiebegeleiding door zorgvernieuwers.

Anders Werken in de Zorg

Anders Werken in de Zorg is in 2019 gestart door tante Louise in Bergen op Zoom. Het idee achter het initiatief is simpel: de deelnemende zorgorganisaties in een regio kiezen samen kansrijke innovaties voor de ouderenzorg uit, testen die eerst op kleine schaal en voeren ze daarna op grote schaal in. Daarbij leren we van elkaars ervaringen én kijken we natuurlijk of de innovatie het gewenste effect oplevert. Allemaal zelf het wiel uitvinden, dat wordt dus niet gedaan bij Anders Werken in de Zorg. Het doel van Anders Werken in de Zorg: met minder tijd en inspanning, betere zorg en een fijne werkomgeving leveren. Zeeland is nu als derde regio aangesloten bij dit groeiende landelijke programma.

 Projectleider André Walhout vertelt over onze aanpak én geeft tips voor een succesvolle samenwerking: Technologische vernieuwingen verhogen de kwaliteit van leven en het zorgpersoneel kan doelmatiger zijn taken doen. Als een innovatie zich bewezen heeft kunnen de anderen het direct gaan toepassen, zonder eerst zelf allerlei testen te hoeven doen.

Lees het volledige artikel in de PZC.

Bekijk de website Anders werken in de Zorg

Lees meer over innovatieve technologie