24 maart 2021

Onder de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten (RAAT) zijn mooie concrete initiatieven van de grond gekomen. De meest recente regionale initiatieven zijn ter inspiratie gebundeld in het magazine Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten: een selectie van mooie regionale initiatieven van RAAT 2020, voor iedereen die te maken heeft met de arbeidsmarktuitdagingen van Zorg en Welzijn.

In het magazine wordt het Zeeuwse initiatief Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg (ZPO) genoemd: een hybride vorm van onderwijs. Om het leren en werken in Zorg en Welzijn in Zeeland innovatiever en toekomstgerichter te maken, is in samenwerking met zorg- en onderwijsorganisaties de ZPO tot stand gekomen. Lees het stuk over dit regionale initiatief in het magazine

De veertien regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, werken al jaren samen met hun regionale netwerk aan een gezonde arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn. De introductie van RAAT in 2017 gaf de regionale samenwerking een extra boost. Met als resultaat uiteenlopende waardevolle initiatieven om de arbeidsmarkttekorten terug te dringen.

Magazine Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten: een selectie van mooie regionale initiatieven van RAAT 2020

Lees hier meer over RAAT