12 mei 2020

De kennissite over onboarden in zorg en welzijn is live! Deze nieuwe tool is speciaal bedoeld voor HR-medewerkers in zorg en welzijn en ondersteunt bij de optimalisatie van het onboardingsproces binnen de organisatie. De informatie op de website is opgesteld met hulp van HR-medewerkers, recruiters en leidinggevenden. Vijf regionale werkgeversorganisaties, waaronder Viazorg werkten samen met onderzoeksbureau Significant om de tool te ontwikkelen.

Het proces van onboarden bestaat uit het vinden, binden en behouden van medewerkers. De website draagt bij aan de optimalisatie van dit proces binnen organisaties. Dit kan leiden tot verschillende, positieve gevolgen. Zo kunnen nieuwe medewerkers efficiënter worden ingewerkt en zijn ze eerder productief. Ook nu, in een tijd waarin we zorgverleners snel willen inzetten om aan de huidige zorgvraag te kunnen voldoen. Zo voelen medewerkers zich welkom en verbonden met de organisatie.

Klik hier voor de Viazorg onboardingsite 

Tips, inspiratie en aanbevelingen
De nieuwe tool bevat allerlei tips voor de inrichting van het onboardingsproces voor de duur van een jaar. Op de website vind je informatie om te leren over de fasen van onboarding en de onderdelen die hierbij horen. Ook bevat de website inspiratie en aanbevelingen voor de uitwerking van deze onderdelen binnen je eigen organisatie. Door onboardenzorgenwelzijn.nl ontdek je in hoeverre jouw organisatie al investeert in onboarding en waar nog kansen liggen. Op de website zijn zowel bestaande als nieuwe onboardingsinstrumenten beschikbaar.

Samenwerkende werkgeversorganisaties
De website is het resultaat van een samenwerking van vijf regionale werkgeversorganisaties: Transvorm, Care2Care, WGV Zorg en Welzijn, WZW en Viazorg. Samen met onderzoeksbureau Significant stelden zij de informatie op de website op. Hiervoor deden we uitvraag onder HR-medewerkers, recruiters en leidinggevenden binnen organisaties die aangesloten zijn bij één van de werkgeversorganisaties.

Meer weten?
Meer weten over de website of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie organisatie? Neem dan contact op met Sophie Aberson (s.aberson@viazorg.nl en 0113 - 25 00 73).