27 augustus 2019

Het nieuwe schooljaar is deze week weer van start gegaan. Ook dit jaar willen we leerlingen die gebruik maken van het LOB-platform weer interesseren voor activiteiten binnen zorg en welzijn.

Biedt jouw organisatie een leuke activiteit voor vmbo en/of mbo studenten? Geef die dan aan ons door via het aanmeldformulierJe kunt hierbij denken aan open dagen, meeloopdagen, workshops, snuffelstages etc. Je bepaalt zelf op welke dagen je de activiteit aanbiedt, hoe vaak en hoeveel leerlingen je maximaal wil ontvangen.

Wij zorgen ervoor dat de activiteit zo snel mogelijk op het LOB-platform wordt geplaatst en je op de hoogte wordt gehouden van de aanmeldingen.

Wat is het LOB-platform?

Het LOB-platform is een website die gezamenlijk door het Zeeuwse vmbo- en mbo-onderwijs is gebouwd voor alle Zeeuwse vmbo-leerlingen en leerlingen van de mbo THOP-klas. De website is gericht op LoopbaanOriëntatie en Begeleiding (LOB) en bestaat uit een opdrachten- en activiteitenmodule.

De opdrachten en activiteiten helpen leerlingen om een beroepsbeeld te vormen, hen voor te bereiden op het kiezen van een opleiding en het maken van een beroepskeuze. Voor zorg en welzijn is dit dé kans om de branche onder de aandacht te brengen bij jongeren zodat ze later wellicht overwegen om in zorg en welzijn te komen werken.