21 maart 2019

De lespakketten ‘Aan JOU hebben we wat’ zijn sinds vandaag uitgebreid met een speciaal lespakket voor basisschoolleerlingen. Gezien de huidige, maar ook toekomstige tekorten in Zorg en Welzijn is het van groot belang jongeren al vroeg te enthousiasmeren voor het werken in de sector. Het lespakket is onderdeel van vele acties die Viazorg, in samenwerking met andere regionale werkgeversorganisaties en RegioPlus onderneemt om de tekorten op de arbeidsmarkt terug te dringen.

Aan de hand van acht verschillende verhalen en animaties maken de leerlingen kennis met verschillende beroepen. Zo ontdekken leerlingen hoe onmisbaar, betekenisvol en gevarieerd het werk van zorgverleners is.

 Neem hier een kijkje in het lespakket voor het basisonderwijs.

 Naast het lespakket voor het basisonderwijs zijn er ook al lespakketten voor vmbo en havo-vwo leerlingen. Daarnaast zijn er eind vorig jaar twee verdiepende modules toegevoegd; over het werken in de gehandicaptenzorg en over zorg en technologie. Al het lesmateriaal is volledig digitaal te gebruiken en is voorzien van een duidelijke handleiding en werkbladen. Docenten kunnen de lespakketten eenvoudig bestellen via aanjouhebbenwewat.nl. De verdiepende modules zijn beschikbaar nadat het lespakket is besteld.

 Heb je vragen over het lesmateriaal, of over onze andere activiteiten op het gebied van voorlichting aan jongeren? Kijk op https://viazorg.nl/imago-werving/voorlichting-aan-jongeren.