Op donderdag 4 april verwelkomen we je graag bij het congres ‘Praat samen over morgen’ in Zeeland. Dit evenement is speciaal georganiseerd voor inwoners, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners, projectleiders, managers en bestuurders. Het doel is om samen te komen, te leren en te inspireren rondom het thema ouder worden. Met twee inspirerende gastsprekers belooft het een interessante dag te worden.

Meld je hier aan! Deelname is gratis

Voor wie

Speciaal voor inwoners uit Zeeland, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners werkachtig in Zeeland, projectmanagers, bestuurders en alle andere geïnteresseerden. Wees welkom.

Wanneer

Op donderdag 4 april 2024 wordt het congres in Theater de Mythe te Goes. Het congres wordt georganiseerd door ‘Zeeland in Balans’. Er is plaats voor 300 deelnemers, vol is vol.

Programma

Deel 1

  • 13.00 - 13.30 uur Welkom en inleiding
  • 13.30 – 14.30 uur Clementine Mol, “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?”
  • 14.30 – 15.00 uur Pauze

Deel 2

  • 15.00 - 15.15 Inloop Deel 2
  • 15.15 – 16.15 uur Anja Machielse “Gezond en zinvol ouder worden”
  • 16.15 - 18.00 uur Borrel en nagesprek

Je kunt je hier opgeven voor deel 1, deel 2 of de gehele dag

Adres & parkeren

Het adres van Theater de Mythe is Bleekveld 1, te Goes. Parkeren kan o.a. bij Parkeergarage Centrum (Westwal), het treinstation is op circa 10 minuten loopafstand.

Over de sprekers

Clementine Mol is bouwkundig arts en leefstijlarts. Als arts met een bouwkundige achtergrond is het haar missie om gezonde omgevingen te creëren en woonzorgconcepten te ontwikkelen die gezondheid, welzijn en goede zorg bevorderen. Ze integreert hierbij haar medische kennis en ervaring met ontwerpvaardigheden. Als arts-onderzoeker schreef ze de kennisbundeling "Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?" waarbij ze kennis uit het woon-, zorg-, welzijns- en ontwerpdomein integreert. Ze laat zien dat integratie van en samenwerking tussen deze domeinen cruciaal zijn voor het creëren van optimale woon(zorg)omgevingen waarin ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen met een goede kwaliteit van leven en de juiste zorg op de juiste plek.

Publicatie ‘Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?’ – Ben Sajet Centrum

 

Anja Machielse:  “Gezond en zinvol ouder worden”
Anja Machielse is emeritus hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid en bijzonder hoogleraar Sociale Weerbaarheid van Ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in onderzoek naar de betekenis van sociale relaties, zowel voor het persoonlijke leven als voor de bredere gemeenschap. In haar onderzoek naar ouderen ligt de nadruk op sociale weerbaarheid en het stimuleren van sociale betrokkenheid in woongemeenschappen voor ouderen en de samenleving in het algemeen. Anja Machielse is lid van de Wetenschappelijke Advies Commissie voor het programma "Een tegen eenzaamheid" van het ministerie van VWS.

Aanmelden

Heb je interesse om deel te nemen? Je bent van harte welkom. De entree is gratis. Je kunt je hier aanmelden  

PS; ben je alsnog verhinderd? Wil je zo vriendelijk zijn dit tijdig te laten weten? Er is een beperkt aantal plaatsen en dan kunnen wij de plaats aan een andere deelnemer vrijgeven.
zeelandgezond

 

 

 

 

Startdatum
Einddatum
Locatie
Theater de Mythe, Goes
Voor wie
Inwoners uit Zeeland, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners werkachtig in Zeeland, projectmanagers, bestuurders en alle andere geïnteresseerden
Door wie
Samen Zeeland Gezond
Kosten
Gratis