8 augustus 2024

Op 21 augustus is het zover: de aftrapbijeenkomst van het project Toekomstbestendige Zorg! Viazorg en Allévo hebben de handen ineen geslagen om de intramurale zorg anders in te richten. We starten met een pilot op de Allévo locatie Zierik7 in Zierikzee. De aftrap wordt exclusief georganiseerd voor zorgverleners, bewoners, mantelzorgers en familieleden die betrokken zijn bij deze locatie van Allévo. Het doel? Samenwerken aan een toekomstbestendige zorg.

Waarom organiseren we dit?

De zorg staat voor grote uitdagingen. Door personeelstekorten en een groeiende zorgvraag moeten we op zoek naar nieuwe manieren om zorg te leveren. Dit project biedt een unieke kans om samen te werken en ideeën uit te wisselen over hoe we de zorg toekomstbestendig kunnen maken. Viazorg ondersteunt Allévo bij deze pilot.

Wat kunnen de deelnemers verwachten?

Tijdens de aftrap kunnen de deelnemers kiezen uit drie workshops. Elke workshop gaat dieper in op een specifiek thema en biedt ruimte voor discussie en uitwisseling van ervaringen:

  • Sociaal netwerk betrekken in de zorg: Ontdek hoe je samenwerkt met mensen uit het sociaal netwerk en wat dit betekent voor jou als zorgprofessional.
  • Taakherschikking: Denk mee over het beter verdelen van taken binnen het zorgteam om het werk efficiënter en leuker te maken.
  • Slimmer roosteren: Leer hoe je met behulp van slimme tools werkroosters efficiënter kunt maken, zodat zorg op het gewenste tijdstip geleverd kan worden.

Dagprogramma

11.30 – 12.30 uur

 

Welkom en introductie door FWG, een organisatie die professionele ondersteuning geeft m.b.t. toekomstbestendige zorg
12.30 – 13.00 uur Lunch
13.15 – 14.15 uur Workshops
14.15 – 14.45 uur Afsluiting

 

Samen kunnen we de zorg toekomstbestendig maken