10 juni 2024

Onlangs heeft SVRZ een handige online keuzehulp uitgebracht die cliënten en hun familieleden helpt om overzicht te krijgen. Leuk om te weten: de ZorgWegwijzer is door medewerkers op de werkvloer bedacht. Zij merkten op dat zij vaak vragen beantwoorden, waarvan ze dachten: hoe handig zou het zijn als meneer of mevrouw dit al eerder had geweten?

Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze op zoek zijn naar passende zorg. “Bij SVRZ vinden we zelfredzaamheid en eigen regie erg belangrijk”, legt Manuela Kik, waarnemend teamleider Zorglogistiek bij SVRZ, uit. “De ZorgWegwijzer is daar een mooi voorbeeld van. Binnen twee klikken krijgen cliënten en hun naasten een uitgewerkt stappenplan, nog zonder dat ze ons hebben gesproken of gezien!” 

Duidelijk antwoord

Met de ZorgWegwijzer wil SVRZ voorkomen dat mensen al het uitzoek- en regelwerk zelf moeten doen. Manuela: “We denken proactief mee. In een stappenplan geven we helder en duidelijk antwoord op vragen die spelen. Hoe kom je aan een indicatie of verwijzing? Wie moet je inschakelen? Wat kun je zelf doen? Wat handig is, is dat dit stappenplan via e-mail of WhatsApp direct gedeeld kan worden met bijvoorbeeld familieleden. Want vaak zijn er meerdere mensen met dezelfde vragen en zorgen.” 

Door medewerkers is bedacht

Leuk om te weten is dat de ZorgWegwijzer door medewerkers is bedacht. Manuela: “Het is voortgekomen uit een wens van onze maatschappelijk werkers, zorgcoördinatoren en wijkverpleegkundigen. Zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt wanneer advies gewenst is en merkten op dat zij vaak vragen beantwoorden, waarvan ze dachten: hoe handig zou het zijn als meneer of mevrouw dit al eerder had geweten? En zo werd het idee voor de ZorgWegwijzer geboren.”

Bekijk de ZorgWegwijzer van SVRZ