18 juni 2024

Op 5 juni 2024 vond een bijzondere, interactieve masterclass plaats met een groep gedreven en gepassioneerde deelnemers. De eerste van een reeks die dit jaar gaat volgen. Deze masterclass, "Hoe sta je sterker in jouw missie?", was gericht op het vergroten van draagvlak voor innovatie en implementatie bij medewerkers en bestuur.

In plaats van passief luisteren naar een presentatie, werden de deelnemers door Jimmy Jap Ngie van Reflectwell actief betrokken door middel van acteren en communicatieoefeningen. Door deze interactieve aanpak werden deelnemers uit hun comfortzone gehaald. Ondanks dat dit erg spannend kon zijn, toonde dit wel gelijk de kracht aan die schuilt in kwetsbaarheid en persoonlijke interactie.

Deelnemers leerden hoe ze sterker kunnen staan bij het overbrengen van hun boodschap. Ze kregen praktische tips voor effectieve communicatie in het primaire proces om het gesprek te voeren en leerden hoe ze verbindende communicatie kunnen realiseren.

De belangrijkste lessen waren:

  • Maak je behoefte concreet en je boodschap vanuit jou als persoon en jou als professional kort en bondig. Oefen indien nodig met een collega;
  • Pak je positie en wees assertief met respect;
  • Wees je bewust van de invloed die jouw binnenwereld (jezelf) heeft op je gedrag in de buitenwereld (omgeving) en andersom. Creëer de ruimte die je nodig hebt om te reageren op jouw manier.

Positieve reacties

De aanwezigen waren erg positief en enthousiast over de inspirerende en uitdagende masterclass. Hoewel sommigen uit hun comfortzone werden gehaald, was iedereen trots op hun prestaties. Vanuit deze masterclass is een mooie start gemaakt om beter te kunnen samenwerken en innovatie en implementatie binnen de VVT-organisaties bevorderen.