14 maart 2024

Reeds 7 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór projectprofessionals werkzaam in de care en cure. In één dag op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in projectmanagement binnen de gezondheidszorg.

Dinsdag 14 mei 2024 – Spant! te Bussum

Resultaatgericht veranderen in de Zorg: een nieuwe kijk op projecten

Artikelen met koppen als ‘Verandering in de zorg is hard nodig’ en ‘De organisatie van de zorg moet op de schop’ zijn dagelijks te lezen in de media. De continu veranderende realiteit van de zorgsector vraagt om een kritische kijk op projecten. Ze vereist dat project- én zorgprofessionals samenwerken en niet alleen de projecten op een juiste manier doen, maar ook de juiste projecten doen. 

Naast de bestaande projecten komen er, voortkomend uit onder meer het Integraal Zorgakkoord, het GALA, de WOZO, en de TAZ, voortdurend nieuwe projecten bij. Zeker in de huidige tijd waarin we kampen met beperkte beschikbaarheid van mensen en middelen is het daarom extra van belang om alle lopende en nieuwe projecten kritisch onder de loep te nemen. Hoe bepalen we welke projecten uitgevoerd moeten en kunnen worden? Hoe vergelijken we projecten op een objectieve wijze? Hoe zorg je ervoor dat jouw project bovenaan de prioriteitenlijst staat?

Dit vraagt veel van de project- én zorgprofessionals. Zij moeten beschikken over kennis van moderne, meer flexibele werkwijzen. Het vereist vaardigheden om veranderingen goed over de bühne te brengen én hoog op de agenda te houden. Het vergt instrumenten om te beoordelen in hoeverre je kleine veranderingen direct doorvoert of voor een transformatie een compleet project optuigt. Bovendien is het cruciaal om te weten hoe je mensen meeneemt en implementatie daadwerkelijk voor elkaar krijgt, of met andere woorden: hoe je de zorg(organisatie) echt verbetert.

Hoe kun jij als beginnende of als ervaren zorg- of projectprofessional verstandig veranderen op een praktische manier?

In dialoog delen we hierover kennis tijdens de 7e editie van het jaarcongres Projectmanagement in de Zorg.

Inspirerende visies door:

  • Dagvoorzitter Coralie Elmont, Al ruim 13 jaar is zij actief in de zorg en heeft zij diverse projecten en programma's geïnitieerd en gecoördineerd
  • Wat de zorg kan leren van... Joris Arts MHA, Ziekenhuisapotheker niet praktiserend
  • Innovatie projecten door Projectmatig te innoveren Prof. dr. Anne Marie Weggelaar, Bijzonder hoogleraar Innovatie en Transformatie van de Zorg, Tilburg University
  • Veranderkracht in de zorg! #Hoedan? Suzanne Verheijden, Strategisch Innovatie-adviseur en eigenaar Buro StrakZ

Praktijkcases door:

Sint Antonius Ziekenhuis, Omring, TriviumMeulenbeltZorg, Medisch Spectrum Twente, BdB Zorg, Adelante, Dichterbij, CertN.global, Amsterdam UMC, Saxion Hogeschool, V&VN, Dijklander Ziekenhuis, tanteLouise, Vumc Academie, VieCUri Medisch Centrum.

Meld je aan met €50,- korting via pmindezorg.nl/aanmelden met de kortingscode KRT50VZ