20 februari 2023

Zoals velen van jullie al weten is er geen landelijke Ontdek de Zorgweek meer in maart. Deze beslissing is genomen omdat men landelijk merkte dat de doelstellingen niet behaald worden op het gebied van meer instroom van herintreders en zij-instromers. Daarom is er in oktober 2022 besloten om in 2023 het jaar rond campagne te voeren onder de noemer Ontdek de Zorg. Dit omdat er bij organisaties het hele jaar rond diverse activiteiten zijn rondom trajecten voor zij-instromers en herintreders. Dit willen we meer in de spotlight zetten.

Om de campagne extra kracht bij te zetten zijn er drie piekmomenten geformuleerd. In deze periode wordt er landelijk groot campagne gevoerd. Denk aan online exposure als Youtube, Instagram, Facebook en Linkedin. Deze piekmomenten zijn:

  • Maart 2023 (piekweek 13 t/m 18 maart)
  • Juni 2023 (piekweek 12 t/m 17 juni)
  • Oktober 2023 (piekweek 16 t/m 21 oktober)
  • Februari 2024 (datum wordt later bekend)

De landelijke website is: www.ontdekdezorg.nu en staat vanaf vandaag live.

Wat gebeurt er in Zeeland met de Ontdek de Zorg Week? 

De belangrijkste vraag is natuurlijk, wat gaan we in Zeeland doen? Bij Viazorg zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor Ontdek de Zorg 2023 in Zeeland. Dit met input vanuit diverse zorg- en welzijn organisaties, die met ons meedenken over de invulling hiervan. Bedankt daarvoor!

Geen week in maart, wel in oktober

In Zeeland gaat de Ontdek de Zorg Week wel door, alleen dit jaar in oktober. Dit omdat we in Zeeland hebben gemerkt dat een themaweek hier wel degelijk bijdraagt aan de instroom van zij-instromers en herintreders. Maar ook dat deze week bijdraagt aan instroom van personeel in het algemeen. We trappen de week af met een evenement, namelijk het Dare2Care festival. We organiseren een festival dat gericht is op beleven, oriënteren en ervaren. 

We vragen organisaties om in de dagen erna leuke en interessante activiteiten te bedenken. Dit om zo een mooie follow up te geven aan het event. Mensen die komen oriënteren op het event kunnen in de dagen erna meteen langskomen voor bijvoorbeeld een speeddate, open dag of noem maar op. De precieze datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Maar houdt er alvast rekening mee dat de week ergens begin oktober gaat plaatsvinden.

Doen we de rest van het jaar dan niets?

Ja zeker wel! In maart willen we graag jullie wervingsactiviteiten extra promoten. Meld je activiteit  aan en wij zorgen ervoor dat het bij ons op onze website komt te staan onder ons regionaal contactpunt. Daarnaast zullen we de diverse activiteiten op onze social media kanalen uitlichten.

In juni en oktober gaan we dit ook doen. Hoe dit precies vorm krijgt, zijn we nog aan het ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou?

De komende maanden zijn we vooral benieuwd wat jouw organisatie allemaal organiseert rondom de instroom van zij-instromers en herintreders. Ook horen we graag welke andere activiteiten je organiseert om personeel aan te trekken. Wij plaatsen jouw activiteit op ons Regionaal Contactpunt die wij gedurende het hele jaar online promoten.

Toolkit beschikbaar

Ook kun je onze promotiematerialen inzetten voor het promoten van je activiteiten. Zo is er het ONTDEKDEZORG. label ontwikkeld dat je kunt gebruiken om alle uitingen. Daarnaast zijn er diverse uitingen gemaakt. Binnenkort komt er ook een toolkit beschikbaar, waarin je allerlei formats kunt vinden voor het promoten van jouw activiteiten met het label Ontdek de Zorg.

Jouw organisatie is er toch ook bij in oktober?

Daarnaast vernemen we graag of je interesse hebt om aan te haken bij ons Dare2Care evenement en de Ontdek de Zorg Week in oktober. De week en het evenement zijn gericht op oriënteren, beleven en ervaren van werken in de sector zorg en welzijn. Daarom vragen we aan organisaties die aanhaken zelf en activiteit te bedenken voor op het festival (groot of klein) en dat die dag te verzorgen. Uiteraard denken we daar graag in mee!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Ontdek de Zorg Week en het evenement Dare2Care in oktober? Laat het ons weten door je aan te melden voor onze contactenlijst. 

Vragen?
Heb je nog vragen of wil je ook actief meedenken met de Ontdek de Zorg Campagne en de Ontdek de Zorg Week? Stuur dan een mailtje naar communicatie@viazorg.nl onder vermelding van ontdek de Zorg 2023. Dan nodigen we je voor een volgende meeting uit om mee te denken.