24 januari 2023

Rond de 60 mensen uit de omgeving van Sint-Maartensdijk maakten kennis met verschillende innovatieve middelen die de werkzaamheden in huis wat makkelijker kunnen maken.

Bij zorgcentrum Maartenshof (zorgorganisatie SVRZ) kon je onder het genot van een kopje koffie of thee aan verschillende activiteiten deelnemen. Zo kon je oefenen op de tv-fiets en een kijkje nemen in de innovatiebus van Viazorg. Mensen kwamen hier om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. Zo'n zestig mensen bezochten de innovatiebus om meer te weten te komen over hulpmiddelen in de zorg. Dat hoge aantal is grotendeels te danken aan de vrijwilligers van Tuus in Smerdiek die het evenement op het dorp hebben gepromoot.

De bezoekers hadden allemaal hun eigen interesses. Sommige mensen waren geïnteresseerd in een alarmknop, anderen in een heupairbag of een bril die patiënten helpt om oogdruppels aan te brengen. "Als ik deze hulp had gehad, had ik geen verpleegkundige nodig gehad". Dat was een reactie die de projectgroep Empowercare vaker die dag te horen kreeg. Omdat het zo'n succes was, zal SVRZ de bus weer inzetten bij zorgcentrum Ten Anker. 

Dit evenement heeft Empowercare in samenwerking met Tuus in Smerdiek georganiseerd.