31 januari 2023

Een bijzonder moment! Vorige week donderdag ontvingen 12 zorgambassadeurs een certificaat voor het behalen van de training Ambassadeurs voor de Zorgtechnologie. Daarmee is de eerste lichting zorgambassadeurs in Zeeland een feit! De training werd gegeven door Ralph Bouman van Buro StrakZ. Waarom deze training? Omdat technologie niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven en ook niet uit de zorg.

Met de opgedane kennis gaan de zorgambassadeurs aan de slag om technologie bekender en beminder te maken binnen de ouderenzorg organisaties. En de eerste plannen werden direct al gemaakt! Ze kiezen een gezamenlijke aanpak om de noodzaak en mogelijkheden van technologie in de zorg over te brengen op alle zorgcollega’s. Om hen te enthousiasmeren om zorgtechnologie in te zetten waar het de moeite waard is. Zowel voor cliënten als voor medewerkers.

Samen bouwen we aan een netwerk van Zorgambassadeurs en Zorgvernieuwers. Samen bouwen we aan een toekomst met Zorgtools die afgestemd op de cliënt en patiënt. Zo houden we Zeeland gezond. Met Zorgstroom Zorggroep Ter Weel SVRZ Allévo Cedrah ViaZorg Dagelijks Leven.