1 september 2022

Yes! Het project Digitaal Leerplatform Zorg en Welzijn Zeeland heeft een subsidie toegewezen gekregen vanuit de subsidieregeling Human Capital Agenda van de Provincie Zeeland. Maandag ontving het projectteam de subsidie van 50.000 euro uit handen van Jo-Annes de Bat op het Provinciehuis in Middelburg.

Projectmanager Anjali Geensen is ontzettend trots: het toekennen van deze subsidie bevestigt de bijzondere waarde van dit project: met zoveel verschillende zorg- en welzijnsorganisaties samenwerken aan een cross-sectoraal digitaal leerplatform om de kwaliteit van scholing en het werk te verbeteren. Deze organisaties gaan over hun grenzen heen. Op dit vlak is er geen concurrentie, maar wordt er samengewerkt! We gaan samen leren en ontwikkelen faciliteren, het aanbod leuker en kwalitatief beter maken en dichtbij huis in de provincie verzorgen.”

"Op dit vlak is er geen concurrentie, maar wordt er samengewerkt!"

Maar, wat is Digitaal Leerplatform Zorg en Welzijn Zeeland precies?

Op het digitale leerplatform kunnen medewerkers zich aanmelden voor fysieke scholingen, trainingen en cursussen en voor het online aanbod. Via dit platform kunnen ze de vereiste scholingen voor bevoegd- en bekwaamheden volgen. En er kunnen opleidingsvragen gesteld worden. In de toekomst zullen medewerkers van verschillende organisaties samen trainingen gaan ontwikkelen die precies aansluiten bij de opleidingsbehoefte(s). Dit alles om leren leuker en makkelijker te maken. Ook leren medewerkers met en van elkaar.

 Het project Digitaal Platform Zorg en Welzijn Zeeland is een initiatief van acht zorgorganisaties, namelijk ZorgSaam, SVRZ, ADRZ, Emergis, Allévo, Gors, Zorggroep ter Weel en Zorgstroom. Viazorg leidt het project. Maar in een later stadium kunnen ook andere zorg- en welzijnsorganisaties en Zeeuwse opleiders aansluiten.

Wat gaat het project doen met de subsidie?

Een platform ontwikkelen, centraal beheren en bij de organisaties implementeren vraagt een overall coördinator, een verbinder en iemand die de samenwerking verder uitbouwt. Met deze subsidie kan de projectmanager aangesteld blijven en het project blijven begeleiden.