28 juni 2022

We kijken terug op een hele bijzondere bijeenkomst vandaag bij de E-health Kenniskring. Deze vond dit keer plaats bij Zorggroep Ter Weel. Op de agenda stond een kennismaking met de Crdl en met DigiRehab Nederland.

Mirjam Vreeke-Reijnierse liet deelnemers aan den lijve ondervinden op welke manier de Crdl verbindingen tussen mensen tot stand kan brengen. Door aanraking en geluid zorgt het instrument ervoor dat je nader tot elkaar kunt komen. Een ideaal instrument om in te zetten voor cliënten met bijvoorbeeld een fysieke of mentale beperking of in de ouderenzorg. Deelnemers waren positief verrast door het effect van dit instrument.

Koos Kloet van Iriz Thuiszorg vertelde over de ervaringen die zij hebben met de inzet van Digi Rehab in de thuiszorg. Digi Rehab is een digitale trainingstool met als doel mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen. En met succes! Bij Iriz Thuiszorg zien ze na slechts 8 weken al positieve resultaten: “Mensen kunnen zelf de deur weer open doen, of iemand kan in de nacht weer zelf naar het toilet. Op deze manier geef je mensen een bepaalde mate van zelfstandigheid terug.” 

De volgende E-health kenniskring staat ook alweer gepland! De onderwerpen worden snel bekend gemaakt. Dit keer is de bijeenkomst digitaal. We hopen dat jij ook kunt aansluiten! 

Aanmelden voor de E-health Kenniskring