21 april 2022

Op 7, 8 en 9 juni vinden er tal van workshops plaats tijdens de Fit2Work week! Een bijzondere, vitale en leuke week die je niet zo maar mag missen. Geralda Jansen neemt je mee en inspireert jou om mee te doen aan één of meerdere workshops!

Wie ben je en wat voor werk doe je? 
Geralda Jansen, moeder van twee puberzonen, getrouwd en ruim twintig jaar werkzaam bij Respont / Ozeo. Begonnen op de administratie van Korczakschool en al snel via stagebegeleiding en ambulante begeleiding bij Qwestor terecht gekomen. Inmiddels is Geralda scholingscoördinator van Ozeo en coördinator van Qwester Educatief voor het bovenschoolse scholingsaanbod. Ze voert het vitaliteitsbeleid van Ozeo uit door middel van het organiseren van bijeenkomsten, studiedagen en personeelsdagen.

Je bent de initiatiefnemer van Fit2Work, maar wat houdt dat in?
Fit2WorkZeeland inspireert en verbindt de sectoren Welzijn, Zorg en Onderwijs in Zeeland op de thema's vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Samen met de deelnemende organisaties organiseren we op 7, 8 en 9 juni 2022 een event waarin in totaal ongeveer 110 workshops op drie verschillende dagen en locaties worden aangeboden. Alle medewerkers van de aangesloten organisaties mogen inschrijven op dit aanbod. Naast de workshops organiseren we ook een vitaliteitsmarkt.

Dat kost veel tijd en organisatorisch een hoop werk! Doe je dat alleen?
Gelukkig niet! Samen met Jelmer Holm van Viazorg en Jan de Rooij van Gors heb ik de eerste editie in 2019 georganiseerd. In 2020 kwam Dalilah van Nek van Juvent erbij. Jan heeft inmiddels een andere functie en Dalilah is met zwangerschapsverlof, dus Jelmer en ik werken hard om het ook dit jaar weer rond te krijgen. En natuurlijk krijgen we een hoop input en aanbod van de deelnemende organisaties. Zij leveren prachtige workshops en leuke ideeën voor de vitaliteitsmarkt.

Wat komt er allemaal bij kijken?
Het begon met het creëren van een netwerk en bewustwording van vitaliteit en daarmee organisaties betrekken. De afgelopen weken zijn we vooral druk bezig geweest met het verzamelen van het aanbod en deze moesten op de website. Elke organisatie die meedoet levert workshops aan waarop al het personeel mag inschrijven, die we vervolgens inplannen op de locaties en aanbieden op de website. Dat is een enorme puzzel en uitdaging!

Hoeveel organisaties doen er dan mee?
Tot nu toe doen er 33 organisaties mee, hebben we 60 trainers, 110 workshops en 2.265 plekken beschikbaar. Dat lijkt veel, maar er zijn dan ook meer dan 10.000 werknemers die bij de organisaties werken.

Ga je zelf ook een workshop volgen?
Die dagen zijn zo druk dat het niet lukt om er ook één te volgen, helaas. 

Heb je tips voor de medewerkers voor de Fit2Work week?
Kijk of je organisatie meedoet en als dat zo is, kun je op het hele aanbod inschrijven. Dit is je kans om je laagdrempelig op heel veel thema’s te laten informeren, dus volg zoveel mogelijk! Op alle locaties is er een ander aanbod waar je welkom bent. Puzzel je eigen  programma bij elkaar en blijf gezellig op alle locaties eten. Neem je collega’s mee en maak er gezellige dagen van! Doet je organisatie niet mee en zou je dit wel willen? Laat het je directeur, bestuurder of HR collega’s weten zodat we samen kunnen kijken of we hier iets aan kunnen doen!

Ben je zelf een beetje fit?
Dat zit wel goed, ik sport en beweeg veel (dat is voor mij ook echt nodig, anders wordt iedereen om me heen gek van me ;)). Maar ik zou wat minder mogen “hyperen”. Ik heb al tal van workshop rondom mindfulnes en hartcoherentie gevolgd, maar soms mag ik wel een tandje zachter. Voor mij is het belangrijk dat ik goed slaap en dat schiet er momenteel wel eens bij is. De rust van de nacht zorgt dat ik veel verwerk, maar ook veel oplos, bedenk, verzin.

Meld je aan voor de workshops!