19 januari 2022

Goede medewerkers zijn voor de sector Zorg en Welzijn hard nodig. De coronacrisis heeft het nog duidelijker gemaakt. Ook Viazorg heeft dat gemerkt. Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een loopbaantraject voor mensen die in Zorg en Welzijn willen (blijven) werken. Dit project wordt verzorgd door samenwerkingsverband RegioPlus waaronder Viazorg en werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn. Op 17 januari kreeg Sterk in je werk de 45.000e aanmelder binnen sinds de start in 2016.

Mensen behouden en leiden naar zorg en welzijn
Sterk in je werk, zorg voor jezelf is een gratis en kortdurend traject voor mensen die al in zorg en welzijn werken én voor mensen die er willen werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio via Viazorg terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches. Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel attenderen op Sterk in je werk, zorg voor jezelf aangezien dit project een goed instrument is om hen te behouden.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf
Het loopbaantraject is een initiatief van werknemersorganisatie CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties waaronder Viazorg, en mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een landelijk project dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd. Voor meer informatie en aanmelden: www.sterkinjewerk.nl.

Meer informatie?

Neem contact op met Sophie Aberson (Projectleider en loopbaanadviseur)
Tel.nr. (0113) 25 00 73