19 januari 2022

Op 25 januari is de landelijke Dag van het werkplezier in de zorg, dit jaar omgedoopt tot Dag van de ode aan de zorg. Een dag door en voor de zorg, georganiseerd door onderzoeks- en adviesbureau FWG Progressional People. Ondanks dat de coronacrisis nog altijd een zware wissel trekt op de dagelijkse werkzaamheden van zorgprofessionals, gebeurt er ook zo veel moois. Daar wordt op 25 januari, door middel van een online ochtendshow en met initiatieven bij zorgorganisaties, de loftrompet op gestoken.

Doel van de dag, zoals elk jaar: de zorg in een positief daglicht stellen.

Liveshow
De Dag van de ode aan de zorg start dinsdag om 9.00 uur met een online ochtendshow onder leiding van Sabine Uitslag. De show is live te volgen via https://fwgprogressionalpeople.nepgroup-webinars.com/dag-van-het-werkplezier-in-de-zorg/join/crqu6nnr.

In de show ontvangt Sabine Uitslag gasten van binnen en buiten de zorg, zoals de nieuwe minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder, theoloog, predikant en schrijver Ad van Nieuwpoort, Chief Nursing Officer bij VWS Evelyn Finnema en inspirerende spreker Jaap Bressers. Daarnaast is er muziek, brengen diverse bekende Nederlanders een persoonlijke ode aan de zorg, en wordt er live verbinding gemaakt met zorgorganisaties in het land.

Centraal staan de vier elementen van werkplezier: zingeving, autonomie, meesterschap en sociale cohesie. Deze thema's komen terug in de vorm van indrukwekkende lezingen, boeiende tafelgesprekken en inspirerende praktijkvoorbeelden vanuit de Nationale HR Zorg Award 2021.

Breng ook een ode uit!
Zoals elk jaar worden zorgorganisaties in het hele land uitgenodigd om deze dag iets extra’s voor hun medewerkers te organiseren. Daarnaast is dit jaar de oproep aan elke organisatie, (media)bedrijf en individu: breng op 25 januari een ode uit via social media met #odeaandezorg, aan een zorgcollega die een hart onder de riem verdient, aan een specifieke zorgorganisatie, of aan de zorg in het algemeen!

Kosteloos voor iedereen
De online show op de Dag van de ode aan de zorg is gratis toegankelijk voor iedereen van binnen en buiten de zorg. Het complete programma en de aanmeldmogelijkheid is te vinden op www.fwg.nl/online-show.