23 augustus 2021

Op 1 juli zijn de zorgvernieuwers gestart. Waar de eerste twee maanden vooral de focus lag op verkennen en onderzoeken, worden in de maanden september t/m december zowel regionaal als op organisatieniveau concrete stappen gezet in het juist implementeren van de gekozen innovaties.

Zorgvernieuwer Marylou over de eerste maand als zorgvernieuwer:

Afgelopen weken zijn we door heel Zeeland gereisd om alle aangesloten Zeeuwse organisaties te bezoeken. We zijn goed ontvangen en op locaties hebben we met ervaringsdeskundigen gesproken of een zorginnovatie ervaren. Ook hebben we met de drie leveranciers van de Wolk, Momo Bedsense en Smart Glasses een eerste kennismaking gehad. Op deze manier zijn we meteen ondergedompeld in de Zeeuwse wereld van zorginnovaties en zien we welke kansen, maar ook uitdagingen dit project met zich mee brengt.”

Op 9 september van 14:00 tot 15:30 uur vindt er een inspiratiesessie plaats over de inzet van Smart Glasses in de ouderenzorg. Gebruikers van de Smart Glasses kunnen met elkaar successen en uitdagingen delen.

  •  De landelijke kennisorganisatie Vilans is uitgenodigd om methodisch werken volgens het honingraatmodel toe te lichten aan projectleiders, verpleegkundigen, verzorgenden en andere uitvoerende en ondersteunende diensten.

Zorgvernieuwer Anne-Floor “Wat we zien is dat er in veel organisaties enthousiast is gestart met de implementatie van de nieuwe aangeschafte zorginnovaties of reeds startdata zijn ingepland met leveranciers. Voor de Smart Glasses die een jaar geleden zijn ingezet worden nieuwe pilots opgestart.”

Anders werken in zorg is een programma om technologische zorginnovaties in te zetten als oplossing voor de arbeidsmarktproblematiek. Werken met technologie als Smart Glasses, heupairbags en sensoren verlicht de werkdruk, verhoogd het werkplezier en biedt meer kwaliteit. Om organisaties te stimuleren in het gebruik hiervan worden er centrale zorgvernieuwers ingezet die beschikbaar zijn voor alle VVT organisaties.  

Meer informatie?

Neem contact op met Anne-Floor de Potter (Zorgvernieuwer)
Tel.nr. 06 – 13325864

Meer informatie?

Neem contact op met Marylou van der Klooster (Zorgvernieuwer)
Tel.nr. 06 – 22610958