8 juni 2021

Het kabinet heeft besloten de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg te verlengen tot en met 31 december 2021. Deze zogenaamde coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. Voor deze 2e periode is € 40 miljoen beschikbaar.

Hierbij een korte samenvatting in 6 punten:

  1. Maximaal 6 maanden U kunt in totaal (aanvraagperiode 1 en aanvraagperiode 2 samen) maximaal 6 maanden subsidie per medewerker aanvragen.
  2. Minimaal 20 uur per week De medewerkers moeten gemiddeld minimaal 20 uur per week werken, gedurende een periode van minimaal 2 en maximaal 6 maanden.
  3. Directe link coronacrisis De medewerkers zijn bovenformatief. Hun werkzaamheden hebben een directe link met de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg.
  4. Niet twee keer subsidie voor één functie De functies mogen niet ook op een andere manier bekostigd worden. Bijvoorbeeld door een andere subsidieregeling. 
  5. Tussen 1 januari en 1 oktober 2021 gecreëerd Deze coronabanen moeten na 1 januari 2021 en uiterlijk 1 oktober 2021 zijn gecreëerd. Daarnaast mag u in de tweede aanvraagperiode alleen subsidie aanvragen voor medewerkers die u vanaf 1 juli 2021 inzet. 
  6. AGB-registratie Na het indienen van uw aanvraag wordt uw organisatie gecontroleerd op een geldige AGB-code en WTZI-toelating met behulp van het KvK-nummer. Heeft u geen AGB-code? Dan controleren wij of u een WTZI-toelating heeft. 

Verlengen van coronabanen uit tijdvak 1 is mogelijk, zolang de totale duur maar niet over de zes maanden heen gaat.

Meer informatie is te vinden op de website www.dus-i.nl/subsidies/coronabanen-in-de-zorg.

Inzet Coronabanen bij gors

Een mooi voorbeeld is de inzet van 'coronabaners' bij Gors. Sinds 1 april zijn 22 medewerkers bij de organisatie aan de slag gegaan als Ondersteuner Zorgmedewerker. Lees hier verder over