26 mei 2021

​​​​​​​Op dinsdag 1 juni van 16:00 - 17:00 uur organiseert Baker Tilly een webinar over actuele vraagstukken in de zorg op het gebied van HR en fiscaliteiten.

Programma

Tijdens het webinar wordt uitgebreid ingegaan op de volgende onderwerpen:

HR
De komst van een veilig en effectief coronavaccin betekende goed nieuws voor zorgmedewerkers en hun werkgevers: zij zijn als eerste in aanmerking gekomen voor vaccinatie. Maar wat moet of kan je als werkgever doen als bijvoorbeeld een medewerker zich niet wil laten vaccineren? En mag je als werkgever de opname van vakantiedagen verplichten of juist weigeren nu de druk op de zorg onverminderd groot blijft?

BTW
De btw-problematiek bij zorginstellingen is complex en brengt doorgaans vervelende gevolgen met zich mee zoals boekenonderzoeken en btw-naheffingsaanslagen welke door de Belastingdienst kunnen worden opgelegd. Het is daarom van belang om jouw organisatie aan de voorkant btw-technisch goed in te richten. In dit webinar praat btw-specialist, Rakesh Ghirah, over de meest voorkomende btw-aandachtspunten en actualiteiten.

VPB
De belastingplicht voor de vennootschapsbelasting voor zorginstellingen lijkt op het eerste gezicht overzichtelijk, maar kan complex zijn. Voor stichtingen geldt bijvoorbeeld dat getoetst moet worden of deze Vpb-plichtig zijn. Daarnaast kunnen zorginstellingen onder omstandigheden gebruikmaken van de zorgvrijstelling. Dan moet in ieder geval worden voldaan aan de winstbestemmingeis en de werkzaamhedentoets. In dit webinar wordt hier op in gegaan en praat Baker Tilly je bij over de actualiteiten.

Aanmelden

Meld je hier aan 
Op maandag 31 mei ontvang je de link voor het webinar.