27 mei 2021

Ze werkten zich uit de naad. Lange werkdagen, zeven dagen per week in een tropisch warme omgeving. Maar ze doen het met liefde. Drie Zeeuwen gingen voor vier weken op Curaçao aan de slag om de overbelaste zorg te helpen.

Tijdens een fietstocht met man, kinderen en kleinkinderen werd Dian gebeld door Extra handen voor de zorg of ze voor een maand naar Curaçao wilde om te helpen in de overbelaste zorg daar. "Ik had zoiets van jeetje, een maand weg en heel m’n gezin achterlaten maar iedereen zei dat ik het moest doen." Dus vier dagen later stond Dian op het vliegveld richting Curaçao. Zo ook twee andere Zeeuwen: Gezondheidszorg inspecteur Sarah en gepensioneerde arts Charles. 

De Nederlandse hulptroepen van Extra handen voor de zorg  (in totaal 43 personen) zetten zich in voor het vaccinatieprogramma en in het ziekenhuis, zodat het vaste personeel daar even op adem kan komen. "Er was hier sprake van een overstroming van de zorg, waardoor de gevreesde code zwart werkelijkheid dreigde te worden" aldus Sarah en Dian. 

Lees het hele artikel op PZC

Foto: Sarah de Graaf, Dian van Drongelen en Charles Lelkens voor het Curaçao Medical Center © Extra Handen voor de Zorg