6 april 2021

Tijdens Ontdekdezorg week 2021 heeft de technologische innovatie webinar reeks plaats gevonden waarin drie innovatieve voorbeelden uitgelicht zijn: De Momo BedSense, Wolk heupairbag en Smart Floor. Allemaal nieuwe technologische ontwikkelingen. Daar moeten we wat mee! Maar wat dan eigenlijk precies? Hoe zet je deze technologische snufjes nu slim in? In deze webinar reeks leggen we het je maar al te graag uit.

We zien op alle fronten dat er een tekort is aan zorgpersoneel. Daarmee komt de zorgverlening onder hoogspanning te staan. Het is daarom nu tijd om zoveel als mogelijk innovatief te gaan werken om de zorgverlening in stand te houden. Technologische innovatie is hier een antwoord op!

Bekijk de webinar reeks terug 

Wolk heupairbag

De Wolk heupairbag is de slimme en onzichtbare heupbescherming om heupfracturen te voorkomen bij kwetsbare ouderen. Wolk wordt zowel intramuraal als extramuraal ingezet. Naast bescherming van de heupen zorgt Wolk voor meer bewegingsvrijheid én verlaagt het de werkdruk bij zorgmedewerkers. 

Smart Floor

Het product Smart Floor wordt ingezet enerzijds voor lastenverlichting van het zorgpersoneel en anderzijds voor gerichtere individuele ouderenzorg. Door samenwerking van een slimme vloer en een (draagbare) loopsensor wordt het loopgedrag van ouderen gemeten. Deze informatie kan het zorgpersoneel inzien via een app.

Momo BedSense

De Momo BedSense & App geeft inzichten wie veilig en rustig in bed ligt, wie onrustig is en wie hulp nodig heeft om incidenten zoals vallen te voorkomen. Er ligt een sensor onder het matras bij de bewoners en er is een app voor de zorgmedewerkers.