28 januari 2021

Johnny, zzp'er kok, vertelt over zijn stap naar de zorg toe. Via de Nationale Zorgklas wilt hij aan de slag gaan als zorgassistent bij een zorg- en welzijnsorganisatie.
Johnny

Johnny Traas, zzp'er kok, vertelt over zijn stap naar de zorg toe.

“Begin 2020 toen corona kwam was ik uitgewerkt. Dat heeft drie maanden geduurd, waarna in de zomer de horeca weer openging en ik weer aan de slag kon. Maar daarna was het weer raak, de tweede lockdown. Op een gegeven moment hoorde ik op de radio iets over Extra handen voor de zorg, dat mij wel aansprak.” vertelt Johnny.

“Eerder zat ik al te denken om misschien iets anders te gaan doen. Door wat ik op de radio hoorde, kwamen mijn gedachte toen bij de zorg. Mensen in mijn omgeving zeiden dat ik het wel zou kunnen en er geschikt voor zou zijn. Dus heb ik mij via Extra handen aangemeld voor de Nationale Zorgklas. Na de aanmeldprocedure ben ik later opgebeld vanuit de Nationale Zorgklas voor een intakegesprek en kon ik beginnen met de vierdaagse training.”

In het begin was het wel even wennen voor Johnny. Het online is de klas zitten was weer even wat anders dan hij gewend was. Maar de training was zeer leerzaam voor hem. “Je raakt je er van bewust dat er nog heel wat bij komt kijken in de zorg. Het is een stukje gevoel, maar je moet toch ook wel echt weten waar je mee bezig bent.”

Tijdens de Zorgklas leer je door middel van een aantal modules de basis van de zorgwerkzaamheden. “In groepjes moest je dan bijvoorbeeld ook opdrachten doen.” vertelt Johnny. “Aan het einde van de training krijg je een certificaat van deelname. En daarmee zou je dan aan de slag kunnen bij een organisatie.”

Na het afronden van de training nam Viazorg contact op met Johnny. Zij koppelen zorgassistenen, die de Nationale Zorgklas hebben afgerond, met organisaties die de inzet van deze mensen nodig heeft.
“Momenteel ben ik aan het wachten tot een zorg- en welzijnsorganisatie plek heeft voor een zorgassistent, en kan ik hopelijk snel aan de slag gaan. En wie weet is er nog wel meer mogelijk daarna. Dat ik verder kan doorstromen in de zorg door middel van een traject werken en leren of iets dergelijks.“

De Nationale Zorgklas

Wil je (tijdelijk) helpen in de zorg maar geen zorgdiploma? Geen probleem! Ook zonder passend diploma kan je tijdens de coronacrisis veel waarde toevoegen in de zorg. Ga via de Nationale Zorgklas aan de slag. Aanmelden