27 november 2020

Naar aanleiding van het convenant 'Werkperspectief.NL' slaat de zorgsector de handen ineen met andere sectoren om mensen die werkloos zijn geworden, naar de zorg toe te leiden.

Met de coalitie ‘Werkperspectief.NL’ slaan getroffen sectoren én sectoren met arbeidstekorten de handen ineen om de werkloosheid zo laag mogelijk te houden. Het hoofddoel van de afspraken is om ervoor te zorgen dat mensen die werkloos dreigen te raken eenvoudig en laagdrempelig hun weg kunnen vinden in de mogelijkheden voor ‘van-werk-naar-werk’ (VWNW). De doorstroming die inmiddels op gang is gekomen tussen enkele sectoren, te versnellen d.m.v. deze afspraken, door - waar mogelijk – bestaande structuren en initiatieven te verbinden en op te schalen. En samen nieuwe oplossingen vinden en toepassen, waar het nodig is.

In het convenant staan de afspraken vastgelegd en is deze ondertekend door de organisaties die samenwerken aan het convenant met in de bijlage een beknopte sectoranalyse. Ook is een inzichtelijke factsheet gemaakt die uitleg geeft over het convenant.  

Aan de hand van het opgestelde convenant gaat ook Viazorg aan de slag met de afspraken geldend voor de sector zorg en welzijn.

Bekijk het convenant