3 september 2020

Praat jij ook mee over de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn? Het Waarschuwingsregister zorgt ervoor dat mensen die werkzaam zijn in zorg en welzijn en een strafbaar feit hebben gepleegd niet zomaar bij een andere zorgorganisatie aan de slag kunnen.

Op dinsdag 13 oktober is er een digitale bijeenkomst over de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn, waarbij je invloed kunt uitoefenen op het wetsvoorstel. Eind 2018 heeft Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aangegeven het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn verplicht te willen stellen. Momenteel werkt het ministerie van VWS aan een conceptwetsvoorstel om dit te realiseren.

Jouw mening telt!

Het doel van de online bijeenkomst is om vanuit de praktijk inzicht te krijgen in hoe partijen naar dit wetsvoorstel kijken. Het ministerie van VWS wil graag horen wat de verplichtstelling zou betekenen voor jouw werk en organisatie en wat jouw ideeën zijn over uitvoerbaarheid ten aanzien van een wettelijke verplichtstelling.

Om deze reden organiseren de werkgeversorganisaties van RegioPlus in samenwerking met het ministerie van VWS een online bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 oktober van 13:30 – 15:00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst zullen onder meer de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Waarschuwingsregister verplicht voor alle zorgorganisaties?
  • Waarschuwingsregister verplicht voor welk type misdragingen van medewerkers?
  • Waarschuwingsregister als aanvulling op de VOG?

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, HR-functionarissen, kwaliteitsmedewerkers, leden-ondernemingsraden, aandachtsfunctionarissen en anderen die geïnteresseerd zijn in de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister.

Wil je ook meedenken over het wetsvoorstel? Meld je dan nu aan!
Ga voor meer informatie over het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn naar de website.