9 juni 2020

In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wordt de subsidieregeling Praktijkleren uitgevoerd door Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Jaarlijks wordt zo'n 140 miljoen uitgekeerd, waarvan tussen de 20 en 25 procent in de sector zorg en welzijn terechtkomt. De subsidie is onder andere bedoeld voor begeleiding op de werkplek (voor BBL- en hbo-duale/deeltijd leerlingen). Samenloop met de subsidie uit het SectorplanPlus is toegestaan.

Activiteiten A en B vanuit SectorplanPlus: subsidie Praktijkleren

Voor de activiteiten A (BBL) en B (hbo-duaal/deeltijd, opgenomen in het CROHO-register) in het SectorplanPlus geldt dat er sprake mag zijn van samenloop met de subsidie Praktijkleren.

Minder administratieve lasten door koppeling SectorplanPlus- en Praktijkleren-portal

In het SectorplanPlus-portal zijn voor de activiteiten A en/of B, al deelnemers- en opleidingsgegevens ingevoerd. Dezelfde gegevens zijn voor een groot deel nodig om de subsidie Praktijkleren aan te vragen. De samenwerkende regionale werkgeversorganisaties binnen zorg en welzijn hebben Gilde-BT vorig jaar de opdracht gegeven een link te bouwen tussen de portal www.sectorplanplus.nl (die gebruikt wordt voor de verantwoording van het SectorplanPlus) en de portal www.zorg-praktijkleren.nl. Daardoor kan in opdracht informatie worden ‘overgezet’ en kun je als instelling tegen een aantrekkelijk tarief en met weinig moeite de subsidie Praktijkleren aanvragen. Deze werkwijze past in het streven naar verlaging van de administratieve lasten. 

Bekijk de folder Zorg Praktijkleren 

Mogelijk levert het jou als zorginstelling ook een behoorlijke besparing op. Subsidie-adviesbureaus vragen tussen de 10 en 20 procent fee, over maximaal € 2.700,- per deelnemer per jaar. Het aanbod dat er nu ligt is stukken lager: tussen de € 75,- en € 130,- per deelnemer per jaar. Kortom: minder werk en meer opbrengst.

Aanmelden en/of meer informatie?

Met je bestaande SectorplanPlus account kun je je eenvoudig aanmelden via de Zorg-Praktijkleren ‘pop-up’. Ga hiervoor naar jouw startpagina in www.sectorplanplus.nl. Wil je liever nog wat meer informatie? Dit vind je in de Zorg Praktijkleren folder. Ook kun je terecht op www.zorg-praktijkleren.nl, door een mailtje sturen naar info@zorg-praktijkleren.nl of bel 088 – 00 84 580 (backoffice Zorg Praktijkleren).