10 maart 2020

Viazorg heeft besloten om het festival Dare2Care op 18 maart af te blazen met oog op verspreiding van het coronavirus. Wij volgen hiermee de provincies Brabant en Limburg die de fysieke evenementen/activiteiten in de Ontdekdezorg week afgelasten. We trekken als zuidelijke provincies 1 lijn.

Als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. De prioriteit in de sector ligt nu bij het beschermen van patiënten, bewoners, cliënten en medewerkers en bij het niet extra belasten van (het personeel van) de bij ons aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties.

Gisteren is in overleg met meerdere directeuren van Zeeuwse zorgorganisaties, waaronder ziekenhuizen, ook naar voren gekomen om het Dare2Care af te gelasten. Zeker nu met oog op de eerste besmettingen in Zeeland, waaronder ook een zorgprofessional. We adviseren om bijeenkomsten bij zorg- en welzijnsorganisaties in huis voorlopig te beperken, maar de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de organisaties zelf.

Inzetten op digitale promotie Ontdekdezorg week

Van 16 t/m 21 maart wordt landelijk de Ontdekdezorg week georganiseerd. Het promoten van onze sector is nog steeds erg belangrijk met het oog op aantrekken van nieuwe collega's. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheid om online door te gaan met inzetten op digitale promotie van de Ontdekdezorg week, door middel van podcasts, uitlichten van Ik Zorg portretten en verhalen, uitlichten van Sterk in je Werk etc. Hierover volgt snel meer!

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen/stappen. Aarzel niet om contact op te nemen, mochten er vragen zijn.