14 november 2019

Op maandag 2 december van 10.00 tot 17.00 uur is de Actie Leer Netwerk Dag in ‘s-Hertogenbosch. Met ruim 70 inhoudelijke pitches, presentaties en workshops kun jij meer te weten komen over arbeidsmarktvernieuwing in zorg en welzijn. Laat je inspireren in de themastraat, de Koploperzaal, de Actieleerbioscoop of het Falend Vooruit Café. Bekijk het programma en meld je (gratis) aan op actieleernetwerkdag.nl.

Voor wie?
Ben je actief als beleidsmaker, adviseur, praktijkprofessional, bestuurder? Is je organisatie betrokken bij RAAT’s of wil je daar meer over weten? Hou jij je bezig met veranderprocessen in zorg, welzijn of in het zorgonderwijs? Dan ben je van harte welkom om kennis en ervaringen te komen delen en in gesprek te gaan met honderden collega’s uit het hele land, vertegenwoordigers van verschillende ministeries en alle regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn.

Wat valt er te halen?
Op deze dag kun je meewerken aan het zoeken naar oplossingen voor knelpunten die het aanpakken van arbeidsmarktuitdagingen in de weg staan. Ook kun je jezelf laten inspireren en leren van goede én minder geslaagde voorbeelden. Natuurlijk is het ook een mooie gelegenheid om te netwerken met collega’s uit het hele land.

Waar?
Congrescentrum 1931
Oude Engelenseweg 1 in ‘s-Hertogenbosch

Programma
Inloop vanaf 9.00 uur.

  • Naast een inspirerend plenair programma onder leiding van Marijke Roskam – die ook de podcastserie van het Actie Leer Netwerk maakt –  kun jij meer te weten komen over hoe je via ‘design thinking’ vanuit het perspectief van een eindgebruiker een oplossing voor een moeilijk probleem kunt creëren.
  • Tijdens de netwerklunch kun je kennismaken met de Ambassadeurs van het Actie Leer Netwerk, van gedachte wisselen met Koplopers, zorgaanbieders of regionale werkgeversorganisaties.
  • Daarna kun jij je eigen programma voor de parallelsessie samenstellen. Met ruim 70 inhoudelijke pitches, presentaties en workshops zit er vast iets interessants voor je tussen. In de themastraat ontmoet je het nieuwe Regioteam Werken in de Zorg. Maak je (opnieuw) kennis met de (Ont)Regeldezorgbus, Sterk in je werk, Merkbaar beter – het traject van V&VN en CNV Zorg & Welzijn, IZZ, Ontdek de Ouderenzorg van WZW, Zorg van Nu, Tessa de Tinybot en natuurlijk het Actie Leer Netwerk zelf. Sinds de start van het Actie Leer Netwerk zijn er maar liefst 40 nieuwe Koplopers benoemd door VWS. Op 2 december kun jij met in gesprek gaan met een groot aantal van deze initiatieven in de Koploperzaal. Klik hier om het programma te bekijken.
     

Falend Vooruit
Anders werken in de zorg vraagt om pionieren, om uitproberen. Sommige projecten pakken erg goed uit. Soms worden zelfs nieuwe standaarden gecreëerd. Soms blijkt een veelbelovend project, toch niet goed te werken. En daar valt veel van te leren. Waarom ging het mis? Wat maakte dat het niet goed ging? En welke onderdelen werkte wel? Met Falend Vooruit geeft het Actie Leer Netwerk een podium aan gestrande projecten. Juist zodat anderen daarvan kunnen leren. Zo vertelt o.a. André Brand, directeur Thuiszorg van Cordaan, wat er, nadat er zelfsturing was ingevoerd, in zijn organisatie gebeurde.  

Aanmelden
Meld je (gratis) aan! Ga naar www.actieleernetwerkdag.nl om het volledige programma te bekijken en je in te schrijven. Neem ook je collega’s mee die zich bezighouden met arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn (en onderwijs).