6 december 2018

Onlangs zijn er twee verdiepende modules van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat‘ voor zorg en welzijn gelanceerd. Het gaat om de modules 'Zorg 2.0: Van sensor tot robot' en 'Gehandicaptenzorg: Maak jij het verschil?'.

‘Aan JOU hebben we wat‘ is vorig jaar door de regionale werkgeversorganisaties, waaronder Viazorg, beschikbaar gesteld aan 2.000 middelbare scholen. Met dit lespakket werden landelijk ruim 200.000 scholieren op interactieve en frisse wijze geïnspireerd voor de sector zorg en welzijn.

Zorg en technologie
Zorg 2.0: Van sensor tot robot is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum op kunnen nemen en in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten waar de zorg- en welzijnssector momenteel mee te maken heeft.

Gehandicaptenzorg
De module Gehandicaptenzorg: Maak jij het verschil?  wordt aangeboden door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).In deze module volgen scholieren zorghulpverleners die in de gehandicaptenzorg werken. Scholieren ontdekken welke skills van pas komen in deze richting en onderzoeken in hoeverre zij zelf over deze skills beschikken. In de module ligt de nadruk op (het belang van) samenwerken. 

Uitbreiding voor basisonderwijs binnenkort verwacht
De komende maanden wordt gewerkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs, om basisschoolleerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met aspecten van zorg en welzijn. Naar verwachting wordt dit lespakket aan het einde van dit jaar opgeleverd.

Kijk hier voor meer informatie over het lespakket.