24 april 2018

De gratis loopbaanondersteuning die ViaZorg biedt vanuit het landelijke project Sterk in je Werk is tot nu toe een groot succes gebleken.

Loopbaanadviseur Renske Weda heeft sinds begin 2017 al 180 mensen gesproken die opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen de sector zorg en welzijn in Zeeland.

Ingrid Wanders is één van de kandidaten die met ondersteuning vanuit Sterk in je Werk een stap heeft gemaakt in haar loopbaan. Loopbaanadviseur Renske heeft met Ingrid de mogelijkheden besproken qua loopbaanpaden binnen de sector. Ze heeft een loopbaanscan gemaakt en kreeg zo inzicht in haar interesses en competenties. Het afrondende gesprek ging over de resultaten van de loopbaanscan en Ingrid kreeg nog enkele sollicitatietips mee.

Tot voor kort werkte Ingrid als manager in de detailhandel toen ze een switch naar zorg en welzijn overwoog. Ze had al een diploma SPW op zak, maar is daarna buiten de sector aan de slag gegaan. Per 1 mei is Ingrid terug werkzaam in de zorg als teamcoach bij Zorgstroom.

Ingrid is tevreden over de coaching van loopbaanadviseur Renske. Ze zegt daarover:

Je aandacht, motiverende woorden en uiteindelijk het letterlijk uitprinten van de vacatures hebben een mooi resultaat. Per 1 mei start ik als teamcoach bij Zorgstroom. Ik had niet kunnen denken dat het zo snel zou gaan. De test en onze gesprekken hebben mij geholpen te vertrouwen op mijn kwaliteiten en de stap tot solliciteren weer te zetten. – Ingrid Wanders

Meer informatie over Sterk in je Werk?
Kijk op de landelijke website voor meer informatie en aanmelden: www.sterkinjewerk.nl.