13 oktober 2023

Met ruim 550 bezoekers, waaronder veel scholieren en zij-instromers, was het festival dit jaar weer een groot succes. Er was ontzettend veel te beleven en te ontdekken door middel van bijzondere activiteiten. “Wat een gave manier om kennis te maken met het hele diverse werkveld Zorg en Welzijn.” Bekijk hier de sfeerimpressies van het evenement.

Het Dare2Care festival, dit jaar gehouden in de Lasloods Vlissingen, trok een gevarieerd publiek: scholieren die hun carrièrepad kwamen verkennen, zij-instromers die een nieuwe uitdaging zochten en herintreders die hun liefde voor de zorg opnieuw wilden ontdekken. Het festival bood een unieke gelegenheid om de zorg op bijzondere manieren te ontdekken. Zo waren er miniworkshops, belevenisspellen met cliënten, een escaperoom, levensgroot Dokter Bibber, VR-bril scenario’s, challenges, kijkje in een ambulance, en nog veel meer! Bezoekers konden daarnaast het gesprek aan gaan met professionals uit de sector en inzicht krijgen in de vele carrièremogelijkheden die de zorg te bieden heeft.

Kansen voor scholieren, zij-instromers en herintreders

Niet alleen draagt Dare2Care bij aan het vergroten van de belangstelling voor de zorgsector, maar het opent ook de deur naar (nieuwe) kansen voor scholieren, zij-instromers en herintreders. Het succes van dit evenement benadrukt het belang van het aantrekken van getalenteerde individuen naar de zorg, wat essentieel is om de groeiende vraag naar zorgverlening te kunnen blijven beantwoorden in de regio.

Dare2Care bij OmroepZeeland

Foto's en video door Marcel Vervuurt Photography

d2c

Het Dare2Care festival werd georganiseerd door Viazorg in samenwerking met:

Leger des Heils, SMWO, Emergis, ZZC, Zeeuwse Gronden, ADRZ, Revant, Kibeo, Provinciale Kraamzorg, ’s Heerenloo, Zuidwester, Sjaloomzorg, Gors, Stichting KIO, HZ University of Applied Sciences, Scalda, Jeugdbescherming west, William Schrikker, SVRZ, ZorgSaam, WVO Zorg, Zorgstroom, Witte Kruis, Philadelphia, Tragel, UWV