Wij nodigen je van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst met Presearch. Speciaal gericht op zowel nieuwe organisaties als huidige leden die deelnemen aan het uitstroomonderzoek. Onder het thema "Werven met de achterdeur open" duiken we samen in de uitdagingen en oplossingen rondom het personeelsverloop in de zorgsector.

Het recente Prognosemodel Zorg en Welzijn voorspelt een tekort van circa 4.000 medewerkers in 2030 voor de regio Zeeland. Het is duidelijk dat we er met alleen het werven van nieuwe medewerkers niet komen; het beperken van ongewenste uitstroom is cruciaal om deze tekorten te verminderen.

Programma

Tijdens deze middag bespreken we hoe het uitstroomonderzoek kan bijdragen aan het behoud van zorgprofessionals. We presenteren data over vertrekredenen en nieuwe bestemmingen van personeel, die waardevolle inzichten bieden. Deze inzichten kunnen helpen om gerichte verbeteringen door te voeren in je strategisch personeelsbeleid, waardoor medewerkers beter behouden blijven.

Omdat deze bijeenkomst zowel voor nieuwe organisaties als voor huidige leden van het uitstroomonderzoek is bedoeld, hebben we het programma opgedeeld in twee delen. In het eerste deel krijgen nieuwe organisaties uitgebreide informatie over het uitstroomonderzoek. Het tweede deel is gericht op de huidige leden, waarbij we de nieuwste cijfers en resultaten presenteren.

Deel 1: Doel participatie verhogen en toegevoegde waarde
Tijd: 13:30 – 15:00

  • Welkomstwoord en introductie
  • Presentatie van het uitstroomonderzoek: wat houdt het in en waarom is het belangrijk?
  • Delen van best practices naar aanleiding van de vragenlijst en gesprekken met zorgorganisaties
  • Demonstratie van het dashboard en de vragenlijst
  • Gelegenheid voor vragen en discussie

Pauze

Deel 2: Opfrissen van de functionaliteiten van de tool
Tijd: 15:30 – 17:00

  • Herhaling van de functionaliteiten van de tool voor het uitstroomonderzoek
  • Bespreken responsoptimalisatie
  • Hoe je concrete vervolgstappen kunt zetten na de analyse van de uitstroomresultaten
  • Afsluitende opmerkingen en mogelijkheid tot verdere vragen en discussie

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij deze bijeenkomst! En om samen met jou dieper in te gaan op het uitstroomonderzoek en de waardevolle inzichten die het kan bieden voor jouw organisatie.

Doelgroep

Deel 1 is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd zijn in of deelnemen aan, en werken met (de resultaten van) het uitstroomonderzoek. Met name voor leidinggevenden, bestuurders en HR-professionals van zorg- en welzijnsorganisaties in Zeeland.

Deel 1 & 2 is bedoeld voor huidige deelnemers aan het uitstroomonderzoek van Presearch.

Kosten

Deelname is gratis voor medewerkers van organisaties die zijn aangesloten bij Viazorg. Je kunt tot 5 werkdagen vooraf deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren. Bij ‘no show’ of annuleren na dit termijn brengen wij €50 in rekening voor gemaakte kosten.

Schrijf je in en zorg dat je erbij bent om samen te werken aan het behouden van zorgprofessionals voor de regio Zeeland!

Startdatum
Einddatum
Locatie
Ondernemerscentrum, Stationspark 30 Goes
Voor wie
Deelnemers aan het uitstroomonderzoek & geïnteresseerde organisaties
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
Op deze activiteit zijn de voorwaarden inschrijving en annulering van toepassing. In onze privacyverklaring kun je lezen hoe en hoelang wij je gegevens bewaren en waarom.
CAPTCHA