Geef Aand8! aan Positieve Gezondheid op de werkvloer. Noem het omdenken of een paradigmashift: een organisatiecultuur en beleid dat het gedachtengoed van Positieve Gezondheid integreert, kan een enorm verschil maken voor duurzame inzetbaarheid. Positief Gezond werkgeverschap houdt medewerkers én de organisatie gezond(er) en vitaler, gedurende een lang werkzaam leven.

Programma

  • Positief Gezond werkgeverschap in Zeeland
  • Lezing Professor of Positive Health at Work Tim Huijts
  • Interactief aan de slag ‘in gesprek over Positief Gezond werkgeverschap van strategie tot praktijk’
  • Vooruitblik Aand8 2024/2025 waaronder start
  • Actieleernetwerk ‘24/’25

Over de Lezing van Tim Huijts

Wat betekent Positieve Gezondheid voor de wereld van werk en leren? In deze lezing bekijk je met Tim Huijts (Professor of Positive Health at Work, Universiteit Maastricht) hoe organisaties en werknemers aan de slag kunnen met Positieve Gezondheid, en wat we kunnen leren uit onderzoek op dit gebied.

Vanwege de toenemende druk op de zorgsector kreeg Positieve Gezondheid al een rol in preventie. Meer recent beseft de sector: we kunnen er ook iets mee voor medewerkers. Want ruim een vijfde van de zorgmedewerkers ervaart het werk als stressvol. Cruciale vraag bij gezondheid, en zeker op het werk, is: hoe zijn mensen hun beste zelf? Hoe komen de vaardigheden van een werknemer het best tot hun recht zonder dat hij of zij zich over de kop werkt?

Centrale vragen

Binnen impact met Aand! zijn de centrale vragen: hoe breng ik een beweging op gang? Hoe organiseer ik draagvlak binnen de organisatie? Hoe kan mijn organisatie goed onderbouwde keuzes maken en Positief Gezond werkgeverschap implementeren? Hoe nemen we al onze collega’s mee in deze verandering? Naast het uitwisselen van kennis en ervaringen werkt de actieleerlijn vanuit verschillende verandertheorieën.

Vragen?

Neem dan even contact op met Sophie (s.aberson@viazorg.nl) of Ilja (ilja@zeeuwsezorgcoalitie.nl).

Deze inspiratiesessie maakt deel uit van het programma Positief Gezond werkgeverschap vanuit Viazorg en de Zeeuwse Zorg Coalitie. 
Startdatum
Einddatum
Locatie
Evenementenzaal Ter Weel, Willem Kosterlaan 1 in Krabbendijke

Aanmeldformulier

Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
Op deze activiteit zijn de voorwaarden inschrijving en annulering van toepassing. In onze privacyverklaring kun je lezen hoe en hoelang wij je gegevens bewaren en waarom.
CAPTCHA