Tijdens deze interactieve sessie hoor je meer over regie hebben en houden op het onboardingsproces. Daarnaast wordt verteld over een manier waarop je dit goed kan organiseren; namelijk met de inzet van een 'organisatiebuddy’.

Een goed begin is het halve werk. Dat is zo belangrijk, waardoor we ons steeds meer bewust zijn van het belang van een goede onboarding. Het schijnt zo te zijn dat in de eerste periode van de start van een nieuwe baan onbewust de beslissing wordt genomen “hier wil ik blijven of vertrekken”. In tijden waarin behoud van zorg & welzijnsmedewerkers van essentieel belang is, is het dus extra belangrijk om je onboardingsproces goed op orde te hebben. 

Spreker Matteo Kooman

Matteo Kooman van OWL (Bureau OWL) vertelt hoe je regie houdt op het onboardingsproces. Matteo was eerder via WZW verbonden aan het project “De organisatiebuddy”. Een programma over onboarden waaraan 11 zorgorganisaties deelnamen. Projectleider Matteo heeft per deelnemende organisatie onderzocht waar de behoefte ligt om tot de beste invulling te komen van een onboardingsproces en/of de functie organisatiebuddy. Hij geeft mooie en hilarische bruikbare voorbeelden maar vertelt ook hoe het niet moet én hoe het niet moet…Niet vinken maar vonken!

Best practice Vilente

Vilente zet organisatiebuddy’s in om nieuwe collega’s een goede start te geven, te zorgen dat zij zich welkom voelen en goed geïnformeerd zijn over de werkwijze van de organisatie. Duidelijkheid en structuur zijn hierbij van belang.

Organisatiebuddy Desiree Ebbers van Vilente deelt haar ervaringen! Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven en wegwijs te maken binnen de organisatie. Wanneer nieuwe medewerkers direct het gevoel hebben dat ze er mogen zijn en er toe doen, dan leidt dit tot meer betrokkenheid en een basis van vertrouwen voor de samenwerking.” Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast een grappig filmpje over de organisatiebuddy: https://www.youtube.com/watch?v=cXIvY6W0BwI

Aanmelden

Zorg dat je dit webinar niet mist! Je ontvangt na aanmelding ongeveer een week voorafgaand aan het webinar een mail met de daarin de link naar de online sessie.

Deze online onboardingsessies worden aangeboden door: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra, Transvorm en Viazorg
Startdatum
Einddatum
Locatie
Teams
Voor wie
HR professionals en teamleiders van aangesloten organisaties van de 9 werkgeversorganisaties
Door wie
Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra, Transvorm en Viazorg
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
CAPTCHA