We kennen de uitdaging waar Nederland voor staat. Volgens de laatste inzichten loopt het verwachte personeelstekort in de zorgsector op naar meer dan 120.000 medewerkers in 2030. Tegelijkertijd heeft bijna de helft van de 1.3 miljoen zorgmedewerkers een contract van minder dan 25 uur. En staat een aanzienlijk deel open voor een groter contract. In deze workshop nemen Stichting Het Potentieel Pakken en het Ministerie van VWS je mee in de kansen voor contractuitbreiding, en de mogelijkheden van de meeruren bonus als mogelijke oplossing voor de personeelstekorten.

Wat gaan we doen

Je krijgt inzicht in de mogelijkheden voor het uitbreiden van contracten en ontvangt praktische richtlijnen om het thema Potentieel Pakken effectief aan te pakken binnen jouw organisatie. Stichting Het Potentieel Pakken heeft al 50 organisaties begeleid op dit gebied en deelt graag de opgedane kennis en inzichten. De Zeeuwse Zorgorganisaties Ter Weel en WVO Zorg delen hun ervaringen met contractuitbreidingen, en we sluiten het evenement af met een presentatie van het ministerie van VWS. Zij belichten de mogelijkheden van de meerurenbonus als stimulans voor het vergroten van contracten.

Onderwerpen

  • Hoe past contractuitbreiding binnen de (HR)organisatie?
  • Loont meer uren werken nou wel of niet?
  • Ervaringsverhalen van WVO Zorg en Ter Weel. Hoe hebben zij meer uren werken mogelijk en aantrekkelijk gemaakt?
  • Een meerurenbonus. Wat zijn  de mogelijkheden en uitdagingen? (door VWS)

Wanneer en waar?

Donderdag 22 februari, 10:00 – 13.30 uur (inclusief lunch). Bij ’t Hof Olmenstein,  Abbekindersezandweg 21 in Kloetinge. Aanmelden via het onderstaande formulier.

Deelname aan de workshop is kosteloos. Je kunt tot vrijdag 16 februari je deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij €25 voor gemaakte kosten in rekening.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het programma Zorg in Balans en de Actiekring behoud.
Startdatum
Einddatum
Locatie
’t Hof Olmenstein, Kloetingen
Voor wie
HR-professionals en (team)managers of anderen die zich binnen de organisatie bezighouden met dit thema
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Aanhef
Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
Op deze activiteit zijn de voorwaarden inschrijving en annulering van toepassing. In onze privacyverklaring kun je lezen hoe en hoelang wij je gegevens bewaren en waarom.
CAPTCHA