Van 14 t/m 25 maart wordt de Ontdekdezorg week georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. Tijdens deze week organiseert Actie Leer Netwerk een ‘Walk & Talk’ op woensdag 16 maart, van 15.00 tot 17.00 uur. Ben jij geïnteresseerd om (weer) in zorg en welzijn te werken? Wandel dan je deur uit en luister en praat mee met zij-instromers en herintreders die je voor zijn gegaan. Doe inspirerende kennis op. En ‘ontmoet’ tijdens je wandeling zorg- en welzijnsorganisaties die zij-instromers met succesvolle projecten warm hebben ontvangen.
walkentalk

Hoe werkt deze ‘Walk & Talk’ over werken in de zorg?
We starten gezamenlijk online. Vervolgens ga je wandelen langs een route die je zelf uitstippelt vanaf huis of je werkplek. Google bijvoorbeeld de zorg- en welzijnsorganisaties bij jou in de buurt zijn en wandel daarlangs in de tijd die we hebben kun je zo’n 5 kilometer afleggen. Tijdens je wandeling luister je naar inspirerende gesprekken en podcasts. We gaan online ‘langs’ bij zij-instromers die je voor zijn gegaan en die hun ervaringen graag met je delen. Ook praten we met zorg- en welzijnsorganisaties over hun projecten voor zij-instromers en herintreders, de kansen, mogelijkheden maar ook over de moeilijkheden. Je krijgt het eerlijke verhaal. En terwijl je wandelt, kun je oefeningen doen om je gezondheid te bevorderen, kun je gesprekken voeren met andere deelnemers om je netwerk uit te breiden, etc.

Wandelen is gezond
Wandelen is eenvoudig en verbazingwekkend effectief. Het is wetenschappelijk bewezen dat elke dag een aantal minuten wandelen je gezondheid, lichaam en geest transformeert. Zo verlaagt het de kans op hartaandoeningen, verlengt het je levensduur, verhoogt het je productiviteit en verbrand je natuurlijk vetten. Met de Actie Leer Netwerk Walk & Talk heb je een inspirerende én gezonde woensdagmiddag.

Dus trek je wandelschoenen uit de kast, kom in beweging en meld je aan!

Voor wie is deze activiteit interessant?

  • In de eerste plaats voor iedereen die in zorg en welzijn wil werken of daar weer wil werken;
  • Daarnaast is deze activiteit interessant voor bestuurders, managers, beleidsmakers en HR-professionals die zich bezighouden met zij-instroom en herintreders;
  • Net als projectleiders, medewerkers van regionale werkgeversorganisaties en vertegenwoordigers van relevante branche-organisaties;
  • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn kan of wil leveren.
     

Meld je aan en loop warm voor de zorg!
De (online) inloop is van 14.45 tot 15.00 uur, de start is om 15.00 en we sluiten om 17.00 uur af. Je ontvangt kort voor de Walk & Talk een e-mail met de link om online mee te wandelen via ZOOM (ben je niet bekend met dit programma download hier de instructie) en een agendaverzoek via Outlook.

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online via Zoom
Voor wie
voor iedereen die in zorg en welzijn wil werken of daar weer wil werken
Door wie
Actie Leer Netwerk
Kosten
geen kosten aan verbonden