Hoe ziet de zorg er in 2030 uit? Deze vraag stond centraal bij conferentie van 18 juni in het Scheldetheater in Terneuzen. De conferentie was gericht op zorgprofessionals, studenten en docenten in de sector. Ruim 300 bezoekers werden meegenomen in de mogelijkheden die technologie biedt aan zorgverleners en zorgvragers. Robotica, virtual en augmented reality en de laatste innovaties op het gebied van zorg en technologie stonden centraal. Een experience centre, grote sprekers waaronder Richard van Hooijdonk en workshops van onder meer het Radboudumc wierpen een blik op de toekomst van de zorg. Zelfs Tessa, de sociale pratende robot, was aanwezig.

Op 7 november volgde de tweede conferentie in Van der Valk Middelburg met hetzelfde thema voor managers en bestuurders van Zeeuwse zorg en welzijnsorganisaties. Verschillende sprekers, waaronder Philips, Vincent de Schepper en CZ deelden hun kennis en inzicht over dit onderwerp en bereidden managers en bestuurders van Zeeuwse zorg en welzijnsorganisaties voor op de zorg van de toekomst. De conferenties zijn een initiatief van Viazorg, Scalda, Hoornbeeck College, ZorgSaam en de HZ University of Applied Sciences.

Heb je de eerste conferentie gemist?

Zie hieronder de presentatie van AR expert Tim Nijland en het gratis e-book ‘Toekomst van de gezondheidszorg’ van spreker Richard van Hooijdonk.

Deze organisaties hebben deelgenomen aan het experience centre

 

Deelnemers experience centre Zorg van de Toekomst