We zien op alle fronten dat er een tekort is aan zorgpersoneel. Daarmee komt de zorgverlening onder hoogspanning te staan. Het is daarom nu tijd om zoveel als mogelijk innovatief te gaan werken om de zorgverlening in stand te houden. Want technologie in de zorg ontwikkelt zich razendsnel. Al die nieuwe technologische ontwikkelingen; Artificial Intelligence, robotisering, machine learning en meer. Daar moeten we wat mee! Maar wat dan eigenlijk precies? Hoe zet je deze technologische snufjes nu slim in?

Tijdens Ontdekdezorg week 2021 heeft de technologische innovatie webinar reeks plaats gevonden waarin drie innovatieve voorbeelden uitgelicht zijn: De Momo BedSense, Wolk heupairbag en Smart Floor.

Wolk heupairbag

De Wolk heupairbag is de slimme en onzichtbare heupbescherming om heupfracturen te voorkomen bij kwetsbare ouderen. Wolk wordt zowel intramuraal als extramuraal ingezet. Naast bescherming van de heupen zorgt Wolk voor meer bewegingsvrijheid én verlaagt het de werkdruk bij zorgmedewerkers. 

Terug kijken webinar Wolk heupairbag Presentatie Wolk heupairbag
 

Smart Floor

Het product Smart Floor wordt ingezet enerzijds voor lastenverlichting van het zorgpersoneel en anderzijds voor gerichtere individuele ouderenzorg. Door samenwerking van een slimme vloer en een (draagbare) loopsensor wordt het loopgedrag van ouderen gemeten. Deze informatie kan het zorgpersoneel inzien via een app.

Terug kijken webinar Smart Floor Presentatie Smart Floor 
 

Momo BedSense

De Momo BedSense & App geeft inzichten wie veilig en rustig in bed ligt, wie onrustig is en wie hulp nodig heeft om incidenten zoals vallen te voorkomen. Er ligt een sensor onder het matras bij de bewoners en er is een app voor de zorgmedewerkers.

Terug kijken webinar Momo BedSense Presentatie Momo BedSense
 

 

smart glasses

Smart glasses

Naast de bovenstaande technologische snufjes wordt Smart glasses al ingezet bij zorgorganisaties in Zeeland. Een slimme bril met ingebouwde microfoon en camera. Je kunt bijvoorbeeld live meekijken met een mantelzorger of triage op afstand doen. In de Zeeuwse zorginstellingen zijn al vijftien Smart glasses aangeschaft.

Meekijken met de slimme bril
Op 1 december vond de werkconferentie van Viazorg plaats. Tijdens onze conferentie in december 2020 k
onden deelnemers live meekijken met de Smart glasses. Terug kijken Bekijk de bijbehorende presentatie

 

André Walhout

Interview met André Walhout over innovatieve zorgtechnologie