Bij Viazorg zijn ruim 80 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten. Wij bieden professionele ondersteuning en advies op het brede terrein van personeel, organisatie en (strategische) arbeidsmarktactiviteiten. Als regionale arbeidsmarkt-organisatie volgen we en anticiperen we op het sterk regionale karakter van de arbeidsmarktontwikkelingen. 

Wat biedt Viazorg jou als aangesloten organisatie? 

Aansluiten bij Viazorg betekent deelname in een betrouwbaar en waardevol netwerk. Het gezamenlijk oppakken van arbeidsmarktinitiatieven en het delen van kennis versterkt de sector en vergroot de kans dat we samen voldoende, goed opgeleid personeel kunnen aantrekken en behouden. Aangesloten organisaties kunnen profiteren van de door ons verzamelde arbeidsmarktinformatie, deelnemen aan netwerken en gratis workshops en kennissessies. 

Activiteiten

  • Arbeidsmarktinformatie Volg de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor zorg en welzijn op Viazorg Arbeidsmarkt in beeld. Op Arbeidsmarkt in beeld verschijnen regelmatig thema-artikelen waarin arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken verder worden uitgediept.  
  • Netwerken Aansluiten bij Viazorg betekent deelname in een betrouwbaar en waardevol netwerk. Je kunt kosteloos aansluiten bij diverse netwerkgroepen.
  • Afstemming onderwijs-werkveld Binnen de FluenZ Adviesraad vindt afstemming plaats tussen onderwijs en werkveld. Bijvoorbeeld met betrekking tot de BBL- en BOL-capaciteit in zorg- en welzijnsorganisaties en op inhoudelijk gebied.
  • Voorlichting en imago Deelname aan en coördinatie van de Ontdek de zorg week en de landelijke Zorg & Welzijn special. Voorlichting op open dagen en inzet zorg- en welzijnsambassadeurs op basisscholen en vmbo scholen.
  • Digitale nieuwsbrief en specials
  • Coördinatie SectorplanPlus
  • ZZ.nl: kosteloos en onbeperkt gebruik Dé vacaturesite voor zorg en welzijn in Zeeland met dagelijks ruim 1500 bezoekers. Je beschikt over een eigen account met bijbehorend organisatieprofiel waarmee je zelf vacatures en vacatures voor vrijwilligerswerk kunt plaatsen. Je kunt zelf je organisatieprofiel beheren en medewerkers aanmaken en verwijderen. Via onze dochteronderneming Viawerk kunt u gebruik maken van de vacaturesite.

Viawerk

Onze dochteronderneming Viawerk biedt HR-advies, loopbaanbegeleiding en re-integratietrajecten aan. Voor meer informatie kijk op Viawerk.nl.