13 april 2023

Hoe kunnen we mensen inspireren en laten beleven hoe het werken in de sector in zorg en welzijn is? Binnen de Ontdek de Zorg week, organiseren we daarvoor het Dare2Care festival. Tijdens de inspiratiesessie op 30 maart dachten HR- en communicatieprofessionals van Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties na over hoe dit festival eruit komt te zien.

Het festival
We organiseren het Dare2Care festival binnen de Ontdek de Zorg week in oktober. 

Datum: Woensdag 11 oktober tussen 13:00 en 20:00 uur
Locatie: De Lasloods in Vlissingen

De organisatie doen we samen met verschillende Zeeuwse zorg- en welzijnsorganisaties. Viazorg heeft hierbij een ondersteunende rol.

Wat is er te beleven?
Het festival is gericht is op beleven, oriënteren en ervaren en bedoeld voor iedereen die (weer) in de zorg wil werken. Dus vooral geen banenmarkt met kraampjes maar activiteiten die mensen inspireren en een goed beeld geven van het werken in de sector zorg en welzijn.

Wat gaan we dan doen? Tijdens de inspiratiesessie kwamen er al heel veel enthousiaste ideeën naar voren. Enkele voorbeelden: Photoboot (insta), therapiepaard, wedstrijd boterhammen smeren, escaperoom, skillslab, rollatorrace,  profielfoto, zorgkiezer etc.

Uit de inspiratiesessie kwam de suggestie om per sector een activiteit te organiseren. Dus de ouderenzorg, de ziekenhuizen, de geestelijke gezondheidszorg, welzijn etc. Hier werd enthousiast op gereageerd door de deelnemers. Vanuit de gehele groep is nu besloten om met dit idee aan de slag te gaan

Hoe gaan we verder?
Wil je als organisatie meedoen? Dan kun je je aanmelden. Na aanmelding volgt er een uitnodiging voor een digitale bijeenkomst van circa 1,5 uur. In die bijeenkomst inventariseren we per sector de ideeën en activiteiten. Deze ideeën en activiteiten worden per groep verder uitgewerkt. Voor de zomer is er een tweede digitale bijeenkomst en horen we graag welke activiteiten definitief per sector worden opgepakt en uitgewerkt. Na de zomer kunnen we dan de laatste details bespreken en de puntjes op de i zetten om er samen een geslaagd festival van te maken.

Kosten
We hebben een schatting gemaakt van de kosten:
Minder dan 199 fte :                   €  400,-
Tussen 200 – 750 fte:               € 1000,-
Meer dan 750 fte:                       € 1250,-
Deelnemende scholen:           € 1000,-

De definitieve kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Wanneer we alle inschrijvingen binnen hebben hoor je wat definitieve kosten zijn voor jouw organisatie.

Aanmelden
Is jullie organisatie enthousiast om mee te doen? Laat dan voor 1 mei as. weten of je organisatie deel wil nemen aan het Dare2Care festival. Dat kan door de aanmeldbutton onderaan deze pagina. 

Ben jij er ook bij? 

Aanmelden