21 juli 2021

Op 1 juli zijn Marylou van der Klooster en Anne-Floor de Potter gestart als zorgvernieuwers. Zij zullen komend half jaar de ouderenzorgorganisaties die deelnemen aan Thuis in het Zeeuwse verpleeghuis helpen met de implementatie van de Wolk heupairbag, MOMO Bedsense of Smartglass. De zorgvernieuwers werken vanuit de visie van ‘Anders werken in de zorg’.

Over Anne-Floor

“Ik ben Anne-Floor, 26 jaar en sinds 1 juli gestart als zorgvernieuwer in de ouderenzorg. Ik ben mijn carrière zo’n 5 jaar geleden gestart in het ziekenhuis en de thuis- en ouderenzorg als communicatieadviseur. Daarna heb ik 3,5 jaar bij de overheid gewerkt als communicatieadviseur en online marketeer. ‘Hoe kom je dan in een functie als zorgvernieuwer terecht?’ hoor ik je al denken, dat vertel ik je graag.

 Tijdens mijn afstudeerstage heb onderzoek gedaan naar eenzaamheid bij ouderen en hiervoor een (innovatief) concept ontwikkeld. Tijdens deze periode voelde ik al snel dat de zorgbranche in combinatie met de doelgroep ouderen en zorginnovaties mijn hart sneller deed kloppen. Ook krijg ik energie als ik van toegevoegde waarde kan zijn voor de mens. In een functie als zorgvernieuwer gaat dat zeker lukken!

Vanuit mijn achtergrond, creativiteit en opleiding Communication and Multimedia Design ga ik een bijdrage leveren aan het versnellen van de zorgtechnologie in de aangesloten Zeeuwse VVT organisaties."

"Ik heb in ieder geval heel veel zin in de komende periode en hoop jullie snel te ontmoeten dan wel fysiek of online.”

 Over Marylou

 “Ik ben Marylou van der Klooster, 31 jaar en geboren Zeeuwse en momenteel woonachtig in 'De zak van Zuid- Beveland'. Belangrijk voor mij is het thuiskomen en hier mijn rust vinden. 

 Vanaf 1 juli ben ik gestart als zorgvernieuwer in de ouderenzorg een dynamisch project en nog een rol die te creëren valt. Van nature ben ik een energiek persoon, gedreven en in bezit van kennis als het gaat om zorg. Altijd werkzaam geweest in de directe zorgverlening waarin ik verschillende functies heb uitgevoerd. Van oorsprong ben ik verpleegkundige en op dit moment nog BIG- geregistreerd. Met trots vertel ik dit, omdat ik ervan overtuigd ben dat als je ooit verpleegkundige bent geworden, dit er niet meer uitgaat. Daar ligt mijn kern, maar ook de basis van deze nieuwe rol. 

 Waar ik energie van krijg is het van waarde zijn voor de mens. In hetgeen ondersteunen of begeleiden wat zij niet meer kunnen, kijkend wat er binnen mijn talent en vermogen ligt om dat te kunnen doen of anders de juiste verbindingen leggen en het uit handen geven. Want waarom zou je dat niet doen als een ander hier beter in is? Dat is ook hoe ik het voor mij zie het komende half jaar, de kennis en het netwerk gebruiken om verbindingen te leggen en de Zeeuwse ouderenzorg kwalitatief verhogen. Indien nodig met technologie of een goed dialoog. "

 "Tot snel! Ik kijk ernaar uit om elkaar te ontmoeten!”

Meer informatie?

Neem contact op met Anne-Floor de Potter (Zorgvernieuwer)
Tel.nr. 06 – 13325864

Meer informatie?

Neem contact op met Marylou van der Klooster (Zorgvernieuwer)
Tel.nr. 06 – 22610958