Wanneer meerdere informatiesystemen en zorgtechnologieën met elkaar zijn geïntegreerd in de organisatie of in een keten van organisaties, ontstaat wederzijdse afhankelijkheid tussen systemen en worden de zorgprocessen afhankelijk van het goed functioneren van het complete stelsel. Kwesties als de continuïteit van zorgprocessen, van financiële stromen en van de reputatie van de zorgorganisatie, alsmede de mate van vervangbaarheid van systemen, vragen om specifieke beheersingsmaatregelen. In ICT-jargon wordt dit wel enterprise architectuur genoemd.
Masterclass 4

Ben je (mede) verantwoordelijk voor een stelsel van meerdere informatiesystemen en zorgtechnologieën en/of meerdere zorgtechnologie-projecten die in samenhang moeten worden gemanaged? En kenmerkt deze samenhang van systemen, technologieën en projecten zich door een zekere complexiteit (meerdere/grote systemen, meerdere afdelingen, diverse belangen, termijnhorizon van meerdere jaren)? Volg dat deze masterclass!

Kernvraag: Hoe beheersen we de totale informatievoorziening, bestaande uit meerdere systemen, verschillende technologieën en meerdere projecten, die meerdere afdelingen of de hele zorgketen ondersteunen?

Tijdens de masterclass krijg je inzicht in het volgende:

  • Managementinstrumentaria voor het managen van informatievoorzieningen bestaande uit meerdere informatiesystemen en/of meerdere vernieuwingsprojecten (multisysteem stelsel) en de planmatige versterking daarvan.
  • Enterprise architectuur als verbindende schakel tussen beleidsrealisatie en projectsturing en beheersing van bestaande zorgtechnologie.
  • Referentiearchitecturen voor de zorg.
  • Enterprise architectuur en beheersing van de ICT-afdeling en/of ICT-leverancier(s).
  • Aspecten van integratie van meerdere systemen/technologieën.

We bespreken werkwijzen om afhankelijkheden tussen zorgbeleid, zorgprocessen, informatieverzamelingen, informatiesystemen en zorgtechnologieën en onderliggende technische voorzieningen inzichtelijk te maken, zodat beheersmatig kan worden gewerkt van de huidige situatie naar een gewenste toekomstige situatie. 

Deelnemen?

Wil jij deelnemen aan deze masterclass? Geef je dan op via het onderstaande formulier. Schrijf je snel in want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname is kosteloos, want de masterclass maakt deel uit van het project Leerweg van ZiB en Deltaplan. Let wel op: jouw organisatie dient bij Viazorg aangesloten te zijn en deelnemer te zijn van ZiB of Deltaplan.

 Note: De masterclass is op post-HBO niveau en vereist ervaring met projectmatig werken.

Deze cyclus wordt gegeven door de HAN en maken deel uit van de overdracht naar de HZ.

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online
Voor wie
Bestuurders en managers die verantwoordelijk zijn voor de hele informatievoorziening van hun organisatie, projectleiders en programmamanagers zorgtechnologie, beleidsmedewerkers, medewerkers van innovatieafdelingen, informatiemanagers of beleidsmatige ICT
Door wie
Viazorg
Kosten
Gratis

Aanmeldformulier

Aanhef
Ik ben geattendeerd op deze bijeenkomst via:
CAPTCHA